Pentagonul respinge acuzațiile Moscovei și spune că submarinul nuclear american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pentagonul respinge acuzațiile Moscovei și spune că submarinul nuclear american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei / Foto: Pixabay
Pentagonul respinge acuzațiile Moscovei și spune că submarinul nuclear american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei / Foto: Pixabay
Pentagonul ra respins acuzațiile Moscovei și spune că submarinul american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei.

Submarinele americane nu au efectuat operațiuni în apele teritoriale rusești, a declarat Kyle Reines, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, scrie Interfax.

„Ceea ce a spus Rusia despre operațiunile noastre în apele sale teritoriale nu este adevărat”, a spus oficialul militar într-un comunicat.

„Nu voi comenta locația exactă a submarinelor noastre, dar zburăm, înotăm și operăm în siguranță în apele internaționale”, a adăugat Reines.

Ce spunea Rusia despre submarinul american

Ieri, Ministerul rus al Apărării a raportat că o navă de război rusă a forțat sâmbătă un submarin nuclear al Marinei SUA să părăsească apele teritoriale ale Federației Ruse în regiunea Kurile, unde Marina Rusă desfășoară exerciții militare. Armata rusă a spus că echipajul submarinului american a fost informat că se află în apele teritoriale ale Federației Ruse și a cerut ca acesta să iasă imediat la suprafață, însă cererea a fost ignorată. După aceea, potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, „echipajul fregatei Flotei Pacificului Mareșalul Shaposhnikov a folosit mijloace adecvate”.

În plus, raportul ministerului spunea că „un submarin american a folosit un simulator autopropulsat pentru a dubla ținta pe radar și mijloace de control acustic și a părăsit apele teritoriale” ale Rusiei cu viteză maximă. După acest incident, atașatul militar american la Moscova a fost chemat la departamentul militar rus, unde i s-a înmânat o notă de protest din partea autorităților ruse. Citește mai mult AICI.

Biden și Putin vorbeau la telefon în acel moment

În timpul discuției telefonice Vladimir Putin și Joe Biden nu s-au referit la incidentul legat de apariția unui submarin nuclear american în apele teritoriale ale Rusiei în regiunea Kurile, a declarat Iuri Ușakov, consilier al președintelui rus.

"Suntem conștienți de acest lucru și se fac demersuri adecvate prin intermediul Ministerului Apărării. Dar acest subiect nu a fost atins în conversația președinților", a declarat Ușakov.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel