S-a întâmplat astăzi - 2 mai. A murit fondatorul FBI
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ASphotofamily
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ASphotofamily
Astăzi, pe 2 mai, sărbătorim aniversarea unor momente definitorii din secolele XX și XXI, care au lăsat amprente adânci în memoria colectivă a omenirii.

1936 - Împăratul etiopian Haile Selassie și familia sa au fugit din Addis Abeba, cu trei zile înainte de capturarea sa de către italieni.

1951 - Șahul Iranului a semnat decrete prin care se aprobă naționalizarea industriei petroliere a Iranului.

1953 - În Iordania, regele Hussein a fost înscăunat ca succesor al tatălui său, regele Talal, care a fost forțat să abdice din cauza stării de sănătate. În Irak, regele Faisal a preluat puterea.

1972 - A murit, la Washington, John Edgar Hoover, fondatorul și fostul director al Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA.

1982 - În războiul din Falkland, crucișătorul argentinian General Belgrano a fost scufundat de submarinul britanic Conqueror; peste 350 de oameni au fost uciși.

1994 - Președintele F.W. de Klerk a recunoscut victoria lui Nelson Mandela în primele alegeri istorice din Africa de Sud.

2001 - Prima petrecere cu ceai din lume într-un balon cu aer cald.

2003 - O curte de apel siciliană a menținut decizia unei instanțe inferioare conform căreia fostul premier italian Giulio Andreotti era nevinovat de acuzațiile de complicitate cu mafia.

2006 - Prezentatorul și producătorul de televiziune Louis Rukeyser, care a ajutat milioane de americani să înțeleagă funcționarea Wall Street-ului cu comentarii de bursă pline de jocuri de cuvinte livrate săptămânal timp de 32 de ani, a murit la vârsta de 73 de ani.

2009 - Jack Kemp, un fundaș vedetă al fotbalului care a devenit congresman, secretar de cabinet al SUA și candidat republican la vicepreședinție, a murit la vârsta de 73 de ani.

2014 - O alunecare de teren din Afganistan lasă în urmă peste 2.500 de morți sau dispăruți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel