Partidul abandonat de diaspora. Românii din străinătate, dezamăgiți: Au promis mult, au făcut puțin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Sociologul Dumitru Sandu, expert în studiul migrației, spune că un partid a dezamăgit votanții din diaspora, efectele fiind observate la alegerile din 9 iunie.

Dumitru Sandu, expert în studiul migrației, susține că partidul care a dezamăgit votanții din diaspora este USR. Potrivit acestuia, oamenii au fost dezamăgiți că deși la alegerile precedente au primit multe promisiuni, foarte puține dintre acestea au fost și îndeplinite în acești ani.

"A intervenit în ultimii 5 ani de zile foarte probabil un efect de dezamăgire, dezamăgirea celor care fie au votat, fie au aflat despre cum s-a votat în 2019, dezamăgire legată de politicieni care au promis ceva atunci și nu au făcut. Dintre partidele politice votate și atunci și acum, practic în 2019 ponderea cea mai mare o avea voturile pentru Uniunea Salvați România - USR.

În clipa de față nu a mai participat la vot USR-ul ca atare, ci practic Alianța Dreapta Unită, USR-ul împreună cu PMP-ul și cu Forța Dreptei, deci practic nu numai că se reduce participarea masivă, se modifică și structura participării la vot, am în prim-plan votanții din Republica Moldova, față de situația din 2019 când practic USR-ul, actualmente prins în Alianța Dreapta Unită este în prim-plan, deci sunt modificări foarte puternice", a spus sociologul Dumitru Sandu la DC News.

Sociologul Dumitru Sandu: Dezamăgirea este în principal față de USR

"Deci dezamăgirea este față de USR?", l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

"Dezamăgirea este în principal față de USR. Memoria socială a votantului din străinătate, despre el discutăm, spune: domnule, au promis multe lucruri și au făcut puțin. Faptul în sine, că în 2024 am 210.000 de participanți la vot din milioane de români care sunt în străinătate, nu mai spun câte că trebuie specificat ce tip de situație, este o dovadă foarte clară a faptului că votantul român din străinătate e dezamăgit de ce au făcut politicienii, indiferent de la ce partid vin, din 2019 până acum", a mai spus sociologul Dumitru Sandu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel