Data actualizării:
Data publicării:

Coaliția, pe muchie de cuțit, în lipsa unui acord privind alegerile prezidențiale. Scenariul în care intervine Geoană. Chirieac: Sunt tot felul de sateliți lansați pe orbită

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat scandalul din jurul Coaliției, respectiv  faptul că PSD și PNL nu au ajuns, marți, la un acord privind data alegerilor prezidențiale.  

PNL dorește ca alegerile prezidențiale să fie amânate pentru luna noiembrie. Mai mult, surse din PNL spun că partidul l-ar susține pe Mircea Geoană dacă va ajunge în turul 2. Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii pe acest subiect, la Realitatea Plus.

“Domnul Mircea Geoană este, indiscutabil, un candidat puternic. Tot ce are nevoie, pentru a avea un succes aproape garantat, este un partid politic puternic în spatele domniei sale. Eu nu înțeleg următorul fapt: PNL își dorește să îl aibă candidat pe domnul Mircea Geoană, în locul domnului Nicolae Ciucă? Nu este foarte clar.“, a spus Bogdan Chirieac.

“Mai departe, nu se pot face înțelegeri pentru turul 2 dacă alegerile prezidențiale nu sunt suprapuse cu alegerile parlamentare, fiindcă actuala structură a Parlamentului se va modifica la următoarele alegeri parlamentare, care vor fi, vrând, nevrând, în decembrie.“ a zis Bogdan Chirieac.

“Totul începe de la președintele Klaus Iohannis, care... “

 

“Sunt tot felul de sateliți lansați pe orbită în acest moment și totul începe de la președintele Klaus Iohannis, care, din ambiție, orgoliu, aroganță, calcă în picioare înțelegerea convenită cu PNL, respectiv alegeri prezidențiale pe 15-29 septembrie, iar parlamentare  pe 8 decembrie. În baza înțelegerii respective s-au comasat, în mod aberant, localele cu europarlamentarele. Au avut loc alegeri pe 9 iunie cu rezultatele pe care le știm foarte bine și vedem ce se întâmplă în acest moment.“, a mai spus Bogdan Chirieac.

Scenariul în care PNL l-ar susține pe Mircea Geoană

 

Întrebat dacă este, totuși, reală chestiunea cu PNL care l-ar susține pe Mircea Geoană sau este doar o manieră în care taberele din PSD și PNL își trimit mesaje, pe surse, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

“Da, este o manieră. După ce s-a stabilit cu subiect și predicat, adică liderii celor două partide au stabilit calendarul alegerilor, fără niciun motiv credibil, PNL își dorește să calce în picioare acest calendar. Iar numele lui Mircea Geoană, repet, este un candidat puternic, văd că este vehiculat de ambele părți, fie tandem Ciolacu-Geoană de către PSD, fie tandem PNL- Geoană de către PNL.

Este evident că niciunul dintre cele două partide nu îl vor avea candidat pe Mircea Geoană. Este evident, acum, pentru că nu știm ce se va întâmpla până în toamnă. Vă semnalez că nici USR nu are candidat, iar USR este în Grupul Renew Europe. Mircea Geoană ar putea să fie susținut de USR, să vedem și această chestiune, dar, iarăși, vorbim, că nu este nimic stabilit în acest moment.“, a spus Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Se vine cu o aberație

 

“Până la urmă, totul se întâmplă pentru că cineva vrea să calce în picioare data alegerilor prezidențiale, stabilită cu subiect și predicat de liderii celor două partide pe 15 și 29 septembrie. În baza acestor date s-au comasat alegerile, care au avut deja loc. S-a mers cu listă comună la Europarlamentare, după care se vine cu o aberație, fără rușine, fără să clipească, lideri marcanți ai PNL vin să ne dea tot felul de motive care mai de care mai puerile, precum că nu se face campanie vara... Dar iarna se face? Sau că se atentează asupra începerii anului școlar.

Mai degrabă, rezolvi problema pe 15 septembrie când anul școlar nu începe, îl amâni o zi ca să dai la o parte cabinele de vot, iar pe 17 septembrie se duc copiii la școală.“, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel