Octombrie debutează cu temperaturi ridicate în sud-estul ţării. Vezi prognoza pentru următoarele luni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
toamna
toamna

În lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a ţării. Şi cantităţile de precipitaţii vor fi normale pentru această perioadă a anului, a anunţat Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

În luna octombrie, temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe majoritatea suprafeţelor, exceptând sud-estul ţării, unde valorile termice pot fi peste mediile multianuale lunare.

Sub aspect pluviometric, cantităţile medii lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, informează realitatea.net.

În noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând estul şi local în centrul ţării, unde acestea pot depăşi normele climatologice.

În luna decembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-estul şi vestul ţării valorile termice se pot situa peste mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale în estul, sud-estul şi local în centrul ţării, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar în nord-vestul teritoriului, peste valorile normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel