Nori în formă de OZN-uri, deasupra României. Fenomenul se repetă în mod misterios în acest oraș / video în articol
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Deasupra României au fost filmați nori în formă de OZN-uri.

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, nori în formă de OZN-uri au fost văzuți deasupra României. Mai exact, aceștia au fost surprinși din Câmpulung, județul Argeș, unde a devenit deja o regulă ca aceste formațiuni noroase s-și facă periodic apariția, scrie Ziarul din Muscel.

Acești nori au mai fost văzuți și la finalul anului 2023, dar și mai înainte, când au iscat o întreagă isterie în mediul online.

Specialiștii spun însă că nu este nimic ieșit din comun și e vorba de nori lenticulari, numiți și nori „OZN”, datorită formei de farfurii sau de lentilă convergentă. Aceste formațiuni noroase au denumirea de altocumulus lenticularis și se formează atunci când temperatura aerului scade, iar picăturile de umezeală sunt împinse pe o pantă abruptă de vântul și curenții de aer puternici.

Specialiștii dau asigurări că fenomenul este unul perfect normal și nu există motive de îngrijorare. De obicei, acesta apare în zonele montane, iar formarea lor depinde de condițiile de mediu și cele atmosferice, cum ar fi vântul, presiune atmosferică, umiditatea și temperaturile existente în acel moment.

@ziaruldinmuscel #campulung_muscel #ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel ♬ Sparse Song - DJ BAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel