Un elev american a inventat săpunul împotriva cancerului de piele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un adolescent în vârstă de 14 ani din Statele Unite ale Americii a creat un săpun inovator, cu potențialul de a sprijini sistemul imunitar al corpului uman în lupta împotriva cancerului de piele.

Tânărul a fost distins cu un premiu pentru inovația sa în cadrul competiției anuale Young Scientist’s Challenge, o inițiativă menită să încurajeze copiii și tinerii să găsească soluții la problemele cotidiene ale oamenilor. Evenimentul este sponsorizat de către corporația americană 3M, firma responsabilă de dezvoltarea și brevetarea măștii N95 în decursul anilor 1970 și 1980. 3M este, de asemenea, una dintre companiile implicate în crearea "substanțelor perfluorurate", substanțe chimice persistente în mediul înconjurător și, în prezent, găsite în sângele majorității oamenilor.

Săpunul transferă medicamentele prin piele

Heman Bekele și-a petrecut mulți ani în Etiopia înainte de a emigra împreună cu familia în Statele Unite. Săpunul permite transferul de substanțe medicamentoase prin piele, stimulând ulterior sistemul imunitar al corpului pentru a combate cancerul de piele, potrivit Science Alert.

Substanța principală din săpun este imidazoquinoline, folosită deja în tratarea infecțiilor fungice, acneei și a negilor. Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA a aprobat deja substanța pentru tratamentul carcinomului bazocelular.

Dacă inovația sa va dovedi eficientă și va fi recunoscută ca un tratament sigur, săpunul anti-cancer ar reprezenta o oportunitate extraordinară pentru cei care nu își pot permite tratamentele costisitoare împotriva cancerului de piele disponibile în prezent pe piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel