Nelu Tătaru scoate ”mizeria” din Guvern la suprafață: 10-15% din minister lucrează. Restul sunt interese proprii
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 feb, 08:41
Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru susține că tragediile din ultimele luni din România arată „lacunele” sistemului pentru situațiile de urgență, care are nevoie de o reformă.

”Șirul de erori ne arată că sistemul de urgență are niște lacune. Sistemul de intervenție de urgență are nevoie de reformă. Dacă în timpul pandemiei ziceam că 80% dintre manageri nu au ce căuta, au reacționat. Dăm vina pe o grea moștenire, dar celor care trecem prin aceste funcții de decizie, pandemia ne-a arătat un management la pământ, cu feudale din minister. 10-15% din minister lucrează, restul sunt interese proprii. Când am luat în perioada de urgență managementul spitalelor la Ministerul Sănătății s-a văzut. Ulterior, legal am fost împiedicați să mai preluăm această coordonare, tu ca minister erai legat la mâini să faci o modificare în managementul spitalelor care țin de autoritățile locale.”, a declarat Nelu Tătaru în cadrul emisiunii „Legile puterii” de la RealitateaPlus.

Reamintim că ieri o tragedie cumplită a cutremurat România. O femeie din Constanța a murit după ce a căzut de la balcon, în timp ce încerca să scape din flăcările care i-au cuprins apartamentul. Pompierii erau în fața blocului, dar femeia nu a fost salvată. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili dacă aceștia au acționat în mod corect. Un alt caz revoltător este cel de la Cluj, acolo unde o operatoare de la 112 a refuzat să le trimită o ambulanță părinților unei fetiţe, deși aceștia au insistat, fiind îngrijorați de faptul că micuța urina cu sânge.

VEZI ȘI: Incendiu într-un bloc din Constanța. Femeie care s-a aruncat de la balcon a murit - VIDEO

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro