Pensiile pot întârzia din cauza grevei de la Poșta Română. Ciolacu: Cred că domnul director va pleca
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că directorul Poștei Române probabil va pleca din funcție dacă vor întârzia pensiile din cauza grevei angajaților.

„Am avut o discuție cu domnul ministru și aseară, am avut o discuție și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Marcel Ciolacu, marți.

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), a anunțat ieri că s-a ajuns la o formă finală a Contractului Colectiv de Muncă al lucrătorilor din cadrul companiei Poșta Română, care au intrat noaptea trecută în grevă.

”Au fost niște discuții foarte productive, după mai bine de șase ore de negociere, în care am convenit o formă a Contractului Colectiv de Muncă, ce trebuia încheiat acum 113 zile, dar în urma negocierilor eșuate dintre companie și cei din sindicate am ajuns în această situație.

Am venit cu o propunere concretă legată de creșterea salarială pentru angajații Poștei Române, o dată la 1 iulie și încă un prag la 1 septembrie, într-un cuantum net, în medie, între 350 și 380 de lei, urmând ca modul în care se va calcula ponderea acestei creșteri să fie asigurată direct de către comisia paritară, formată din membri managementului companiei și din reprezentanții sindicatului.

În această formă asigurăm o creștere echitabilă, în funcție și de vechime, în funcție și de poziția de muncă pentru a asigura pentru aceeași poziție, pentru aceeași activitate prestată, să asigurăm un venit concret.

În această formă, acum am transmis către reprezentanții sindicatului propunerea, ei o analizează împreună cu toți colegii din toată țară și eu aștept cu foarte mare interes, în această noapte, dimineață, cel târziu, un răspuns din partea sindicatelor, pentru a ajunge la o formă finală, pe care doresc foarte mult să o semnăm în cursul zilei de mâine”, a declarat Bogdan Ivan

Cererile angajaților

Revendicările salariale ale angajaților reprezentați în negociere de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România- sindicatul reprezentativ legal la nivelul Poștei Române, sunt:

-  creșterea cu 400 lei net a salariilor angajaților;

-  creșterea sporului de loialitate acordat în tranșe, salariaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română.

Conducerea Companiei a răspuns la aceste revendicări prin înființarea unui sindicat de casă, condus de fostul director general al companiei și fost consilier al actualului director general, împreună cu care a semnat un acord prin care li s-au promis poștașilor creșteri salariale pe care de fapt le impune legea luna iulie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel