Minutul fatidic. Personalitățile române care au murit într-un mod îngrozitor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Aproape un minut. De atâta timp a fost suficient pentru ca multe destine să fie curmate mult prea devreme. Se întâmpla în 1977 când marele cutremur care a avut 7,2 grade pe sara Richter a dus la un număr enorm de victime.

Printre cei peste o mie de oameni care au murit s-au numărat și nume mari printre care Toma Caragiu (21 august 1925 - 4 martie 1977), Doina Badea (6 ianuarie 1940 - 4 martie 1977), Alexandru Bocăneț (15 februarie 1944 - 4 martie 1977), Daniela Ecaterina Caurea (7 iulie 1951 - 4 martie 1977) poetă, Mihaela Mărăcineanu a fost o mezzosoprană, solistă a Operei Române din București și Alexandru Ivasiuc (12 iulie 1933 - 4 martie 1977) a fost prozator și romancier.

Toma Caragiu

Actorul ar fi putut evita nenoricirea dacă ar fi acceptat invitația unor prieteni de a ieși în oraș. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru și a sfârșit pe 4 martie 1977 sub ruinele blocului Continental, unde locuia la etajul doi.

Alexandru Bocăneț

A pierit sub ruine alături de marele actor. Acesta venise acasă la Toma Caragiu pentru a discuta despre colaborările pe plan artistic.

Doina Badea

Aceasta avea 37 de ani şi era o vedetă la acea vreme. Ea, împreună cu soţul ei şi cei doi copii erau extrem de bucuroşi. Primiseră un apartament în blocul Continental, care s-a prăbuşit la cutremur.

Alexandru Ivasiuc

A murit sub ruinele blocului “Scala”, cutremurul l-a prins vorbind de la un telefon public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel