Lovitură pentru un primar, după ce a jignit o jurnalistă. PNL cere să-i fie retras sprijinul
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 01 iul 2022, 16:29
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (PNL Brăila)
Sursă foto: Facebook (PNL Brăila)
Un primar brăilean, care a înjurat o jurnalistă, ar putea rămâne fără sprijinul partidului de apartenență. 

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că va propune retragerea sprijinului politic în cazul primarului din comuna Gropeni, Stan Malinche, care a jignit o jurnalistă, scrie Agerpres.

Alexandru Popa a adăugat că cere scuze public ziaristei respective, care "nu merita să fie tratată în acest mod".

Sprijinul politic al primarului ar putea fi retras

"Comportamentul domnului primar Stan Malinche din ultima perioadă m-a făcut să iau decizia de a propune la următoarea şedinţă a Biroului Politic Judeţean retragerea sprijinului politic pentru acesta. Decizia nu va fi a mea, ci a întregii conduceri PNL Brăila, însă o spun clar: votul meu va fi în sensul retragerii sprijinului politic. La acest moment, domnul primar nu deţine nicio funcţie de conducere în cadrul Organizaţiei Judeţene PNL Brăila, are calitatea de simplu membru. În ceea ce priveşte calitatea de primar, aceasta şi-a câştigat-o în urma votului cetăţenilor din comuna Gropeni, eu nu am contribuit în niciun fel la această alegere a sa. Regret faptul că domnul Malinche a considerat de cuviinţă să se manifeste într-un mod care nu-l onorează, prin comentariile sale jignitoare la adresa unei ziariste, pe care le-a postat pe o reţea de socializare. Acesta este un comportament inacceptabil. Ca preşedinte al PNL Brăila, îi cer scuze public ziaristei respective, pe care o cunosc şi care ştiu că nu merita să fie tratată în acest mod", a declarat Popa.

Stan Malinche a jignit-o în repetate rânduri pe jurnalista care a făcut public, în septembrie anul trecut, într-o publicaţie locală, un video în care primarul din Gropeni se oferea să o angajeze în primărie pe o tânără, în schimbul unor favoruri sexuale.

Cazul primarului din Gropeni a revenit în actualitate în contextul în care primarul din comuna argeşeană Călineşti, Mihai Georgescu, a fost reţinut pentru folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, după ce ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate, pentru a o muta pe altă funcţie. 

Un primar PNL a semnat listele AUR pentru demiterea lui Iohannis

Marți seară, unul dintre cei mai vechi primari liberali din Alba, Silviu Ponoran, a semnat pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, scrie alba24.ro. Inițiativa aparține AUR. 

Silviu Ponoran este primarul din Zlatna și membru de bază al PNL Alba.

George Simion, președintele AUR a fost prezent în mai multe orașe din Alba (Sebeș, Alba Iulia, Zlatna și Ocna Mureș) unde i-a îndemnat pe cetățeni să semneze un demers inițiat de partid pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Vezi mai multe AICI

Primul referendum din România pentru demiterea unui primar, un eșec?

Prezenţa la urne a fost de 25,59% la referendumul pentru demiterea primarului comunei braşovene Dumbrăviţa, sub pragul de validare, conform datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Astfel, dintr-un total de 4.083 de votanţi înscrişi pe listele permanente, s-au prezentat în cele trei secţii de votare doar 1.045, reprezentând un procentaj de 25,59%.

Prezenţa la urne după primele două ore ale referendumului pentru demiterea primarului din comuna braşoveană Dumbrăviţa, era de aproximativ 2%, scrie Rador. Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că în cele trei secţii de votare organizate pentru referendum sunt aşteptaţi aproximativ 4.000 de cetăţeni.

Consultarea va fi validată dacă o treime dintre aceştia îşi exprimă opţiunea. Pentru demiterea primarului este nevoie de jumătate plus unu din totalul voturilor valabile exprimate până la ora 23:00. Demersul de demitere a fost iniţiat de filiala locală a USR şi îl vizează pe liberalul Popa Zachiu. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?