LEGEA ANTI-FUMAT: Unde i-au prins poliţiştii locali pe fumători
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Poliţiştii locali gălăţeni au aplicat opt sancţiuni cu avertisment, de la intrarea în vigoare Legii 349 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Potrivit un comunicat de presă, sancţiunile s-au îndreptat împotriva unor cetăţeni sau societăţi comerciale care nu au respectat prevederile actului normativ. Astfel, avertismentele scrise au fost aplicate unui număr de şase persoane, care fumau în locaţii, precum: în zona spaţiului de joacă pentru copii, din parcul Viva, în spaţiu închis în hala de legume-fructe din Piaţa Micro 17, în faţa grupului sanitar amenajat în hala de legume-fructe, din Piaţa Centrală, în staţia de autobuz Potcoava de Aur.

De asemenea, doi agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Micro 40, au primit avertismente scrise pentru că pe terasele delimitate de doi pereţi şi acoperiş, toţi consumatorii fumau.

[citeste si]

'Avertismentele date, aplicate în zone şi locaţii diferite, arată că poliţiştii locali tratează cu maximă seriozitate noul act normativ, şi nu se fac niciun fel de diferenţieri. Având în vedere că sancţiunile prevăzute în Legea 349, atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice, sunt mari, încercăm la nivelul comunităţii să prevenim posibilele abateri. Poliţia Locală Galaţi precizează însă că aceasta este o primă fază în care sancţiunile sunt cu avertisment, urmând ca la a doua abatere să fie aplicate amenzile prevăzute în lege', a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Mihai Manoliu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel