Autism virtual | Ce este, cauzele reale și semnalele de alarmă. Marius Zamfir, la Părinți Prezenți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto Părinți Prezenți
foto Părinți Prezenți
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, de duminică, 12 mai, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, vom vorbi despre autismul virtual.

Alături de autorul termenului, Marius Zamfir, psiholog clinician, specialist microbiomul uman, președintele Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului, vom afla tot ce trebuie să știm despre această tulburare.

Youtube video image

Astăzi, copiii au un acces fără precedent la dispozitive digitale, comparativ cu generațiile anterioare. Studii recente sugerează că expunerea prelungită la ecrane poate influența negativ dezvoltarea cerebrală a copiilor. S-a observat că micuții care petrec timp îndelungat în fața ecranelor prezintă adesea simptome similare cu cele ale autismului. Însă, când aceste ecrane sunt îndepărtate, iar copiii participă la terapie, simptomele lor tind să se amelioreze sau chiar să dispară.

Acest fenomen a fost numit „autism virtual” de către Marius Zamfir, un psiholog clinician renumit, specialist în microbiomul uman, președintele Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului.

Termenul l-a folosit în anumite lucrări de specialitate încă din anul 2014 și în anul 2018 a publicat și un studiu. Prin urmare, duminică, 12 mai, vom afla tot ce este important despre autismul virtual chiar de la autorul termenului! În cadrul acestei ediții vom aborda următoarele subiecte:  

Autismul virtual, explicat de autorul termenului

Expunerea bebelușilor și copiilor mici la ecrane a crescut dramatic

Părinții, modele pentru copii

Semiautistica orfanilor români

Terapia în autismul virtual

Primul caz de autism virtual

Afirmația „Autismul virtual nu există”, demontată de autorul termenului

Cum să nu ajungă copiii la autism virtual?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel