Kelemen Hunor: UDMR va primi un portofoliu nou. Continuăm munca împreună cu PNL
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 29 oct 2021, 20:15
WhatsApp
Foto: Facebook Kelemen Hunor
Foto: Facebook Kelemen Hunor
Kelemen Hunor a anunțat, vineri, că UDMR va continua munca împreună cu PNL într-un guvern minoritar. Partidul va primi un portofoliu nou. 

UDMR a decis să continue împreună cu PNL într-un guvern minoritar iar în urma negocierilor va primi un portofoliu nou, a anunţat, vineri, preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

Astfel, UDMR primeşte o funcţie de vicepremier şi patru portofolii - Dezvoltare, Mediu, Tineret şi Sport, Investiţii şi Proiecte Europene.

'Vineri am avut mai multe şedinţe în structurile interne ale Uniunii. Mai întâi cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ale UDMR, iar apoi în şedinţa online a Consiliului Reprezentanţilor Unionali am luat decizia să continuăm munca împreună cu PNL într-un guvern minoritar. (...) În urma negocierilor, UDMR va primi conducerea unui portofoliu nou;

Conform şedinţei de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii, propunerile sunt: Kelemen Hunor - viceprim-ministru, Cseke Attila - în fruntea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Tanczos Barna - la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Novak Eduard - la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar Hegedus Csilla a fost propusă în fruntea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene', a precizat Kelemen Hunor într-un comunicat de presă.

Hunor: 'Nu ne schimbăm opinia despre susţinerea guvernului la fiecare jumătate de oră'

El a adăugat că UDMR nu-şi schimbă opinia despre susţinerea guvernului la fiecare jumătate de oră, deşi nu există deocamdată majoritate pentru învestire.

'Suntem conştienţi de faptul că astăzi încă nu există majoritate pentru învestirea guvernului în Parlament, dar considerăm că este important să fim consecvenţi. Noi nu ne schimbăm opinia despre susţinerea guvernului la fiecare jumătate de oră. Cerem de la colegii noştri de la PNL şi USR să termine cu acuzaţiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcţia bună! Ţara nu va deveni astfel mai bună, doar rupturile vor deveni mai adânci în societate. Nu mai este timp de pierdut, trebuie să stăm la masa negocierilor şi trebuie să deschidem o perspectivă mai lungă, mai largă. Avem valul patru al pandemiei, bugetul pentru anul viitor, proiectele asumate din PNRR care trebuie pregătite, rezolvate. Deci, ne asumăm guvernarea: avem realizări de care suntem mândri, deoarece deservesc întreaga societate, dar avem şi alte proiecte', a subliniat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?