Iulia Motoc ar putea fi revocată de la CCR. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
motoc
motoc

Judecătorul Iulia Motoc de la Curtea Constituțională este pe punctul de a fi revocată din funcție. Măsura poate fi pusă în aplicare după o analiză a cărții de muncă a acesteia de la Universitatea București.

Comisia juridică a Senatului va solicita Universităţii Bucureşti un extras privind cartea de muncă a judecătorului  CCR,  Iulia Motoc, pentru perioada în care a activat aici. Solicitarea survine ca urmare a unui memorandum depus la Senat de redactorul şef al publicaţiei „Ghimpele”. Acesta contestă faptul că Iulia Motoc ar avea o vechime de 18 ani de practică juridică, condiţie cerută de lege pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Potrivit c.v.- ului publicat pe site CCR, Iulia Motoc are doar 7 ani de practică judiciară. Astfel, Motoc a fost procuror stagiar la Procuratura locală Giurgiu între septembrie 1989-1990, judecător la Judecătoria Sectorului 2 între anii 1990-1995,  Judecător al Curţii Constituţionale a României începând cu luna iunie a anului 2010 și avocat în Baroul Bucureşti începând cu anul 1995 (prezent poziţie rezervată).

 În condițiile în care judecătorului Iulia Motoc îi lipsește vechimea necesară care o impunea să ocupe un post de judecător la Curtea Constituțională, este posibil ca aceasta să fie revocată din funcție, fără ca cineva să mai poată interveni.

În cazul în care se va descoperi în cartea de muncă de la Universitatea Bucureşti că lipsesc ceva ani care să aibă legătură cu practica judiciară, este posibil ca Iulia Motoc să aibă probleme mari în a-şi păstra postul de judecător al CCR. Şi nimeni nu va reuşi să împiedice revocarea ei din funcţia de judecător al CCR.

Potrivit articolului 143 din Constituţie,  referitor la condiţiile de numire ale judecătorilor CCR, se precizează că „Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul superior”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel