
Mihalea Leventer a explicat ce trebuie să facem în perioada rece a anului pentru avea un ten luminos, curat și hidratat.
"Uităm să folosim fotoprotecția, deși lumina într-adevăr a scăzut. Tenul, după un sezon de vară, trebuie îngrijit cu blândețe, trebuie exfoliat și curățat de celulele moarte care s-au strâns în pori, de secrețiile care s-au strâns acolo și noi dermatologii recomandăm utilizarea unor agenți de curățare precum sunt măștile cu argilă. Sunt ieftine și ușor de folosit, argilă amestecată cu apă, frecată ușor pe suprafața tenului o dată de săptămână curăță celule moarte. În afară de curățarea acesta blândă se poate folosi în continuare apa cu săpun. Vom folosi un săpun ușor, blând și emolierea de zi cu zi. Se schimbă temperatura, începe să fie mai rece și prin urmare vom alege creme hidratante ușor mai grase. Recomandăm folosirea cremelor onctoase abia atunci când temperaturile scad sub -15 grade.
Factorul de protecție pentru sezonul acesta este de 30%. Recomandăm utilizarea acestor produse mai ales persoanelor care au un ten care îmbătrânește, persoanele peste 50 de ani, 60 de ani, care vor să își mențină tenul tânăr vor utiliza astfel de produse. Să nu uităm că după sezonul de vară în care pielea a fost intens expusă soarelui, apar pe fața tenului petele și pot începe din acest moment tratamentele de decolorare și de uniformizare a culorii prin diverse metode.", a explicat dermatologul Mihalea Leventer la Realitatea Plus.
Cum avem grijă de mâinile noastre în perioada rece a anului
Dermatologul a explicat și cum trebuie să avem grijă de mâinile noastre în perioada rece a anului.
"Produsele dezinfecție pe care le-am utilizat în acest an cu foarte multă rigurozitate usucă suprafața mâinilor și contribui la deteriorarea pielii mâinilor, prin urmare trebuie să folosim creme grase care să refacă acest strat de protecție al pielii. Ele trebuie folosite imediat după spălare. Deci, de câte ori ne spălăm pe mâini și folosim un agent de dezinfecție, ar trebui să punem și o cremă emolientă. Există în farmacii și produse emoliente dezinfectante care sunt un produs doi în unu și nu afectează pielea atât de tare cum fac săpunurile obișnuite.", a mai spus dermatologul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De la ce vine porecla lui "Farmazon". Adrian Porumboiu: "Buzatu e homeless comparativ cu el"
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- Ce să faci dacă nu reușești să slăbești. 9 sfaturi direct de la nutriționist: "Rămâi la 2 kg pierdute pe lună"
- ”Luna Neagră”, în semnul Fecioarei în octombrie. Oportunități inedite. HOROSCOP: E un moment excelent
- Ce spunea avocatul lui Dumitru Buzatu despre scopul ascuns al marilor dosare care apar în preajma alegerilor: Lucrurile încep să se agite
- Horoscop 25 septembrie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care "se vinde", astăzi. Alta încasează bani grămadă
- Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer. ”Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane”
- Marina Almășan și fosta soție a lui Victor Socaciu, la cuțite! Au trecut de la acuze la amenințări
- Scene șocante în Constanța. Fiul unei procuroare DNA și-a împușcat un prieten, după ce a fost înjunghiat
- Marcel Boloș spune la ce taxe noi nu poate renunța guvernul: "Nu le putem tolera la infinit"