INEDIT Andrei Gheorghe şi alpinismul de performanţă: "O nobleţe specială"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
foto: Constantin Lăcătuşu - facebook
foto: Constantin Lăcătuşu - facebook
Constantin Lăcătuşu, primul alpinist român care a pus tricolorul pe vârful Everest, a avut o legătură specială cu Andrei Gheorghe, cel care l-a ajutat, neaşteptat, într-o expediţie în Himalaya.

Constantin Lăcătuşu a postat pe pagina sa de facebook o amintire din 2004, cu o escaladare a unui vârf în care a fost ajutat de fostul jurnalist.

"În toamna anului 2004 am fost în Himalaya - împreună cu Ioan Torok și Viorel Amzaroiu - pentru o tentativă serioasă pe vârful Janak (un 7000 virgin) și 2 premiere absolute de 6000m+ (Rifil peak și Tsisima peak). Unul din principalii parteneri media ai expediției a fost Realitatea TV. Legătură ne-a fost facilitată de Andrei Gheorghe. Atunci ne-am cunoscut, puțîn, dar suficient pentru a nu uită modul direct, eficient și plin de respect în care ne-a abordat. În spatele unei imagini aparent dure, a unui tip tranșant, dintr-o bucată, am descoperit un om de o noblețe cu totul specială. După expediție, am donat unei școli din Kathmandu o sumedenie de rechizite achiziționate cu bani aduși din România, cu destinație și dedicație clară. Peste 1000 de copii și profesori ne-au primit în careul școlii, cu multe flori, poate prea multe. Apoi, am fost invitați în fiecare clasa (16 in total !) pentru a-i salută pe copii și a le vorbi puțin despre România, București, Carpați, expediții și alpinism. Au fost momente emoționante pentru noi și cred că am primit mai mult decât am dat. Ei bine, acea suma de bani care a făcut totul posibil, ne-a fost adusă la plecare, într-un plic, de ... Andrei Gheorghe. RiP !" a fost mesajul celui mai mare alpinist român, Ticu Lăcătuşu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel