Prezidențiale 2024: ”Cartoful fierbinte" al notelor la bacalaureat. Concluzia lui Chirieac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Într-o intervenție recentă la postul TV Realitatea, analistul politic Bogdan Chirieac a antamat problema "cartofului fierbinte" din România: notele de la bacalaureat ale politicienilor români.

"Pentru că acum lupta pentru prezidențiale este la faza note la bacalaureat, George Simion a zis ce notă a luat la bacalaureat": 9,69 este nota obținută la bacalaureat de liderul AUR. 

Marcel Ciolacu declarase, în urmă cu câteva zile, că a dat examenul de bacalaureat imediat după ce a terminat liceul şi a luat o medie "suficient de bună". Premierul a fost întrebat cu ce medie a trecut examenul de bacalaureat: „Nu ştiu în acest moment, o medie suficient de bună (...). Staţi că nu v-am arătat nici diploma, aşa că o să vă dau şi media şi diploma. Nu ştiu nota, nu m-am uitat, o să mă uit (...). Alegătorii vor şti acest aspect (...). Am înţeles de la echipa mea că s-au făcut solicitări pe 544 (n.r., Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public), aşa că prefer ca autorităţile statului să dea răspunsul", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Ulterior, Marcel Ciolacu a vorbit la postul de televiziune România TV despre studiile sale, întrebat de moderatorul emisiunii, Victor Ciutacu: "7,03 la bac. În sfârșit s-a lămurit un mare mister al omenirii", a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Elena Lasconi, a declarat, luni, întrebată ce o recomandă să fie preşedintele României, că „oricum" are o diplomă de Bacalaureat pe care o poate arăta, menţionând că va scrie două cărţi la pensie şi nu „este omul sistemului", ci „foarte muncitoare".

Mircea Geoană a obținut nota 9,80 la bacalaureat.

Potrivit Ora de Sibiu, Nicolae Ciucă ar fi fost șef de promoție.

***

Suntem o țară unde educația e pe ultimul loc pentru majoritatea publicului


"Vor conta la alegerile din iarnă aceste aspecte (n.r., notele politicienilor la bacalaureat)?", a fost întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"În niciun fel. Cei care au alte opinii politice și eventual au 10 la bacalaureat nu-l votau pe Marcel Ciolacu nici dacă lua 11 sau 12 la bacalaureat.

Atenție, suntem o țară unde educația e pe ultimul loc pentru majoritatea publicului.

Să facem o analiză corectă, să vedem realitatea în față. E una dintre problemele fundamentale ale României. Din această cauză statul este putred și este nefuncțional, că educația, de 35 de ani, a fost văzută pe locul 28.

Să fim serioși, nu va avea nicio influență pentru cei care vor să voteze candidatul PSD", arată analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel