Incendiu devastator în Miercurea Ciuc. Aproape 400 de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în plină iarnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: ISU
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: ISU
Sute de oameni au rămas fără case în plină iarnă, în urma incendiului izbucnit joi seara în Miercurea Ciuc.

Incendiul devastator care a izbucnit joi seara în Miercurea Ciuc a mistuit peste 20 de case. În consecință, aproximativ 400 de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în plină iarnă. Alarma s-a dat joi seara în jurul orei 22, când o casă a luat foc. La scurt timp, alte zeci de case erau în flăcări.

”Când am ajuns la locul intervenției ardeau generalizat aproximativ 3 case, ulterior din cauza condițiilor atmosferice s-a extins și în final au fost afectate aproximativ 20 case, pe o suprafață de 1000 mp”, a explicat Ovidiu Dudu, ISU Harghita.

Sinistrații, cazați într-o sală de sport

Momentan, sinistrații au fost cazați într-o sală de sport, iar mai mulți oameni le-au sărit în ajutor cu pături, saltele și produse alimentare, scrie ProTv.

”A fost o situație de criză în care foarte multe locuințe unde au locuit oameni săraci au ars. A fost o solidaritate maximă a cetățenilor orașului Miercurea Ciuc la câteva ore de la anunțul nostru de a veni în sprijinul oamenilor, au venit cu paturi, saltele, cu mâncare, ceai fierbinte, tot ce se putea, avem o solidaritate mare și cu instituțiile din Miercurea Ciuc, instituțiile județene, chiar și Armata, spitalul județean, toată lumea și-a adus aportul pentru a găsi soluții pe termen scurt și de mâine începem să găsim soluții pe termen lung.”, a declarat Korodi Atilla, primar Miercurea Ciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel