În wekend, vremea se răceşte, iar maximele nu mai depăşesc 10 grade
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ploaie-si-lapovita-de-sarbatori-434x326
ploaie-si-lapovita-de-sarbatori-434x326

Vremea continuă să se răcească. Temperaturile pornesc de la 0-2 grade în depresiuni şi în Bucovina, şi doar în vest, unde predomină soarele, se ating maxime de 9-10 grade. În regiunile extracarpatice sunt nori, în Moldova şi la munte fulguieşte trecător, iar vântul se înteţeşte în Dobrogea şi în Bărăgan.

Sâmbătă,  presiunea va continua să crească, semn al pătrunderii de aer tot mai rece peste țara noastră. Așa că, cel puțin din punct de vedere termic, va fi aproape iarnă. Maximele prognozate vor fi cu până la 7 grade mai mici față de normele climatologice. Valori de la 0-1 grad în nordul Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei, pana la 9-10 grade în Banat şi Crişana. În Moldova şi în Carpaţii Orientali, trecător vor fi ninsori slabe. În rest, cerul va fi variabil, iar dimineață izolat va fi ceață asociată și cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, sâmbătă, va fi soare, vântul abia adie, dar aerul rece deja s-a instalat şi temperatura nu depaseste 6-7 grade, dar nu vor fi precipitații.

Şi la munte va fi iarnă, cel puțin sub aspect termic. Temperatura aerului va continua să scadă, de dimineață până aproape de pragul gerului, iar la orele pranzului valorile nu vor mai trece de pragul de îngheţ, mai ales la altitudini mari. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în masivele Carpaţilor Orientali şi Carpaţilor Meridionali, unde vor mai fi condiţii să ningă slab. În rest va fi mai mult soare, iar de dimineaţă, pe văi, va fi ceaţă şi chiciură. Câteva ninsori slabe vor cădea sâmbătă, prin Carpaţii Orientali, iar duminică şi în Meridionali, drept urmare câţiva fulgi vor cădea şi pe Valea Prahovei.

Nici duminică nu sunt semne de vreo schimbare termică, aerul este în continuare rece pentru această dată. Până la amiază abia se fac 3-4 grade în nordul Moldovei, iar în vest 8, cel mult 10 grade. Temperaturi de decembrie, aşadar, în condiţiile în care în estul şi sudul ţării norii acoperă din nou cerul, iar vântul se înteţeşte. În Moldova şi la munte mai fulguieşte, iar în Dobrogea şi Muntenia sunt ploi şi lapovite izolate.

Vreme rece duminică şi în Bucureşti. 6 grade la amiază, cer noros, posibil precipitatii slabe de ploaie şi lapoviţă, şi din nou vânt mai tare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel