Guvernul a sistat subvenţiile din Programul naţional privind construirea de locuinţe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
casa
casa

Printr-o ordonanță de urgență publicată marţi în Monitorul Oficial, Guvernul a sistat acordarea de subvenţii pentru construirea de locuinţe-proprietate personală.

OUG, adoptată în şedinţa de guvern din 9 noiembrie, se referă la subvenţiile din cadrul Programului naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, derulat de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Începând din data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, statul nu mai acordă subvenţii de la bugetul de stat prin Programul naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală (...)", prevede noua OUG.

Totuşi, se mai acordă subvenţiile pentru care beneficiarii au depus deja cereri la consiliile locale iar acestea au fost înregistrate la administraţia locală înainte de intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă.

OUG iniţiată de MDRT este motivată de Guvern prin faptul că în prezent, din cauza crizei economice, statul nu a mai putut deconta subvenţiile solicitate la plată de consiliile locale pentru locuinţele finalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel