Grevă în Argentina după ce un caz de viol a şocat lumea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Oana Maria Filip
WhatsApp
Mii de femei şi bărbaţii au făcut o grevă de o oră în Argentina sub formă de protest după ce un caz de viol a şocat naţiunea. O tânără de 16 ani a fost violată şi ucisă.

Lucia Perez a fost drogată şi violată, după care a fost ucisă în oraşul Mar del Plata. Nu este primul astfel de caz, Argentina confruntându-se cu o adevărată epidemie a violenţei domestice, scrie BBC. 

Marşuri în semn de protest s-au organizat în Buenos Aires şi în alte oraşe argentiniene. Multe pancarte spuneau: „Dacă ne atingi pe una din noi, toate reacţionăm.“

Sabrina Cartabia, una din organizatoarele marşului, a declarat: „Spunem că e de ajuns. Nu vom mai tolera misoginismul şi violenţa cu care noi, toate femeile, avem de a face.“ Protestari au purtat negru şi au mărşăluit sub sloganul „Ni una menos“ „Nici una mai puţin“.

Agresiune sexuală inumană  

Doi bărbaţi au adus-o la spital spunând că tânăra a făcut o supradoză de droguri. Doctorii au descoperit însă că tânăra a fost torturată şi supusă la perversiuni sexuale. Tânăra a murit în final de la un atac de cord.

Maria Isabel Sanchez, procurorul în acest caz, descrie ce i s-a întâmplat Lucia ca: „o agresiune sexuală inumană.“

Trei bărbaţi au fost arestaţi în acest caz. Procurorii spun că a fost drogată cu marijuana şi cocaină şi că un obiect străin a fost introdus în corpul fetei. Durerea a fost atât de intensă încât tânăra a făcut un atac de cord şi a murit la scurt timp.

Mama Luciei a declarat: „Nu putem înţelege un act de o asemenea barbarie. E imposibil de înţeles“, iar tatăl ei a continuat: „Felul în care au ucis-o e inuman.“. 

În medie în Argentina o femeie este ucisă în cazuri de violenţă domestică la fiecare 36 de ore, iar în România statisticile arată ca la 30 de secunde o femie este agresată. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la capitolul violenţă domestică.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel