Franța, lovitură de grație pentru România. Întrebare-cheie, ca de la ministru la ministru
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 10 iul 2016 / 14:34
WhatsApp
Ministrul Constantin Niță a lansat o întrebare-cheie pentru ministrul Economiei, Costin Borc.

Constantin Niță a spus că în 2014 s-a semnat un memorandum între Ministerul Economiei și Airbus Helicopters prin care s-a stabilit începerea lucrărilor la o nouă fabrică de elicoptere la Ghimbav. În acest memorandum exista un paragraf prin care partea franceză se obliga să preia în acest proiect și execuția anumitor componente de la IAR Ghimbav. Se pare că partea franceză nu mai respectă această înțelegere. În context, ministrul Constantin Niță întreabă: România este sau nu parteneră în proiectul de la IAR Ghimbav?

"În anul 2014, cred că în luna iunie, s-a semnat un memorandum între Ministerul Economiei și Airbus Helicopters prin care s-a stabilit începerea lucrărilor la o nouă fabrică de elicoptere la Ghimbav, în perimetrul actualei companii IAR Ghimbav.

În acest memorandum exista un paragraf prin care partea franceză se obliga să preia în acest proiect și execuția anumitor componente de la IAR Ghimbav. Din păcate, se pare că partea franceză nu mai respectă această înțelegere și că nu dorește să coopereze cu partea română decât într-o proporție foarte mică. Sper că acest lucru nu se face cu acordul ministrului Economiei. Ar fi foarte grav dacă s-ar întâmpla acest lucru pentru că am pune IAR Ghimbav într-o situație de inferioritate față de partenerul francez. Ar fi ca și cum cineva vine la tine în curte, îți ia toate lucrurile și te dă și afară apoi", a scris ministrul pe blog.

"Dacă tot facem "România competitivă", cum spune ministrul Economiei atunci cred că trebuie să păstrăm și să dezvoltăm ceea ce avem. Să aducem plusvaloare la ceea ce producem și să fim competitivi pe piața internațională.

G Ad:

Dacă acest concept însă presupune să falimentăm companiile noastre (ce a mai rămas din capitalul românesc) și să-i aducem pe alții în loc, consider, din start, că este un concept greșit", a mai scris Constantin Niță.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro