Drama unui fotbalist român. "Șansele de supraviețuire sunt de 25%"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

A renunțat la visul său de a avea o carieră de succes în lumea fotbalului din cauza cancerului. Are doar 17 ani, dar a luat viața în piept mult prea devreme.

Este povestea lui Radu Vlad, junior al echipei Petrolului Ploiești, care a aflat în urmă cu câteva luni că suferă de cancer după ce fusese operat pentru extirparea a două chisturi. Chiar dacă viața i-a dat o lovitură dură, băiatul nu încetează să viseze. Vlad este fan Petrolul Ploieşti şi speră ca în zilele care urmează să primească acceptul medicilor pentru a-l vedea pe Messi. Condiţia pusă de tatăl său: trebuie să mănânce după şedinţa de chimioterapie şi abia apoi poate să-şi vadă idolul, scrie ProSport.

Șansele sale de supraviețuire sunt mici

Șansele sale de supraviețuire sunt reduse – doar 25%, dar o minune poate veni oricând în viața lui. Vlad avea dureri mari, vomita şi nu mai dădea de câteva săptămâni bune randament la antrenamentele echipei: „Nu îl recunoştea antrenorul. Înainte alerga cel mai mult dintre toţi jucătorii, avea cea mai buna condiţie fizică. În ultima perioadă abia reuşea să mai facă turele de teren, iar la meciuri nu mai urca în atac”, notează sursa citată.

Cum a ajuns la această situație

S-a ales cu această problemă după ce mingea unui jucător nu nimerise poarta, ci zidul din care făcea parte puștiul. Pe moment, medicii nu și-au dat seama că este vorba de ceva foarte grav, dar după o serie de analize au descoperit că băiatul suferă de o maladie necruțătoare - cancer.

A acceptat greşeala medicilor, dar nu şi verdictul ei, reuşind astfel să îşi transforme cele 25% şanse de supravieţuire în 80%. Şi totul de la prima sesiune de chimioterapie: "Medicii mi-au spus că nu au mai văzut niciodată aşa ceva. Eu îi tot întrebam dacă sunt bune rezultatele, dacă s-a întâmplat ceva, că nu au scos niciun cuvânt câteva secunde bune. Cred că m-a ajutat foarte mult şi faptul că am crezut că totul o să fie bine. Sună clişeic, ştiu. Dar ajungi să te legi de lucrurile astea mărunte, care îţi ridică moralul şi te păstrează puternic din punct de vedere psihic", explică fostul căpitan al echipei de juniori a Petrolului, notează sursa citată.

Regretă doar un singur lucru – că nu mai poate alerga pe un teren de fotbal 

Căpitan al echipei de juniori de la Petrolul Ploiești, Vlad Radu era așteptat să promoveze la echipa mare a “lupilor” în 2014 și era curtat de echipe de top din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel