Federația din Kosovo vs Federația din România. Meciul nu s-a terminat. Kosovo cere cele mai drastice măsuri posibile pentru FRF
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Federația de Fotbal din Kosovo a făcut anunțul după ce UEFA a transmis sancțiunile pentru Federația Română de Fotbal.

România a fost sancționată miercuri de UEFA, pentru incidentele din meciul cu Kosovo, scor 2-0, disputat în cadrul preliminariilor EURO 2024. 

FRF va trebui să achite o amendă de 52.000 de euro, iar la meciul cu Andorra, de pe 15 octombrie, nu vor avea acces decât copiii sub 14 ani (câte un însoțitor pentru fiecare zece minori). Sancțiunile dictate de forul continental au stârnit furia omologilor celor de la Casa Fotbalului. 

CITEȘTE ȘI: Decizia UEFA după conflictul de la meciul România - Kosovo

Cele mai drastice măsuri posibile pentru FRF

În cadrul unui comunicat emis în aceeași zi, Federația de Fotbal din Kosovo s-a arătat consternată de sancțiunile aplicate și le-a cerut celor de la UEFA să le revizuiască. 

Presa din Kosovo a remarcat, însă, că cei de la FFK nu au mai menționat nimic de o eventuală plângere depusă și la TAS (Tribunalul Arbitral al Sportului), așa cum au făcut la scurt timp după meci. 

"Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia disciplinară luată de UEFA împotriva Federației Române de Fotbal, cu amendă de 52.000 de euro și un meci fără spectatori.

FFK va continua procedurile legale și va depune o plângere adresată organismelor UEFA, prin care va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă.

CITEȘTE ȘI: România şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la meciul cu Kosovo. UEFA a anunţat sancţiunile pentru meciul cu Andorra, de acasă

În acest sens, ar fi un exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă insultele rasiale către membrii unei federații și către o țară recunoscută la nivel internațional.

FFK este determinată să le ceară celor de la UEFA, prin sancțiuni împotriva FRF, să transmită clar către fiecare federație sau fan că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și FFK trebuie tratate și respectate așa cum se întâmplă și cu celelalte țări, selecționate sau federații de sub egida UEFA", a transmis FFK, conform digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel