Data actualizării:
Data publicării:

FCSB - Rapid, derby-ul etapei în Liga 1. REZULTAT FINAL

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
FCSB şi Rapid se înfruntă miercuri seară de la 20:30. Este derby-ul etapei în Liga 1. 

Rapid Bucureşti a pierdut cu 3-1 meciul cu FCSB din Liga 1. Scorul a fost deschis de Florin Tănase, dar Cristi Săpunaru a egalat înainte de pauză din penalty. Meciul părea că se îndreaptă spre un egal, dar în minutul 92 FCSB a primit penalty, iar Florin Tănase a marcat. În minutul 96, Ianis Stoica a închis tabela la 3-1. 

FCSB - Rapid, repriza secundă 

FINAL

Min 96 :Ianis Stoica închide tabela la 3-1 pentru FCSB. 

Min 92: Penalty pentru FCSB, transformat de Florin Tănase. Decarul face dubla. 

Min 77: ROŞU pentru Rapid. Morais vede al doilea cartonaş galben și este eliminat.

Min 70: Ocazie FCSB. Darius Olaru șutează de la distanță, dar balonul trece peste bara transversală.

Min 60: Ocazie Rapid. Sefer își încearcă norocul cu un șut de la distanță, dar balonul trece mult pe lângă poartă.

Min 45: A început partea a doua. 

FCSB - Rapid, prima repriză 

PAUZĂ

Min 51: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL RAAAAAAAAAPID. Spunaru egalează în prelungirile primei reprize. 

Min 49: Penalty pentru Rapid. Radunovic l-a faultat pe Săpunaru. Tot căpitanul vişiniilor execută. 

Min 45: S-au acordat 6 minute de prelungire, după întreruperea din startul meciului. 

Min 44: Antrenorul FCSB, Toni Petrea, este avertizat cu galben pentru proteste. 

Min 32: Cea mai mare ocazie pentru Rapid. Belu Iordache şutează în plasa laterală. 

Min 23: Rapidiştii nu reuşesc să îşi creeze ocazii importante la poarta lui Vlad. 

Min 14: GOOOOOL FCSB. A marcat Florin Tănase, după ce Horaţiu Moldovan a respins în faţă un şut puternic spre poarta sa. Decarul FCSB-ului a urmărit faza şi a marcat. 

Min 10: Ratare URIAŞĂ a lui Budescu. Din 11 metri, a trimis cu capul pe lângă poartă. 

Min 8: Se reia meciul. 

Min 5: Şi fanii FCSB au aruncat mai multe fumigene în zona porţii lui Andrei Vlad. Jucătorii s-au grupat la mijlocul terenului. 

Min 4: Se aruncă zeci de petarde din sectorul fanilor rapidişti pe teren. Meciul este întrerupt. 

Min 2: Fază periculoasă la poarta lui Moldovan. După o centrare ratată a lui Creţu de pe dreapta, Radunovic a tras slab spre poartă. 

Min 1: A început meciul. 

UPDATE: 

Jandarmeria Capitalei a anunţat că va aplica sancţiuni contravenţionale organizatorului meciului de fotbal dintre FCSB şi FC Rapid Bucureşti şi societăţii de pază contractate de acesta după ce la începutul partidei, care se desfăşoară miercuri seară, suporterii celor două echipe au folosit materiale pirotehnice.

"În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB şi FC Rapid Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: în partea de început a meciului, suporterii celor două echipe au folosit materiale pirotehnice, afectând debutul partidei pentru câteva minute. Având în vedere aceste aspecte, Jandarmeria Capitalei va aplica sancţiuni contravenţionale organizatorului evenimentului sportiv, societăţii specializate de pază contractate de acesta şi responsabililor pentru dispozitivele de ordine ai aceleiaşi societăţi", a transmis Jandarmeria Capitalei.

Potrivit sursei citate, sancţiunile vor fi aplicate pentru nerespectarea obligaţiilor de a nu permite accesul persoanelor care deţin obiecte interzise, menţionate în prevederile art. 10, alin. 2, lit. b) din Legea nr 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, scrie Agerpres.

Se vor face verificări pentru identificarea celor care au folosit materiale pirotehnice, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun, menţionează Jandarmeria. 

UPDATE:

În timpul controlului mașinilor intrate în arena sportivă, într-un autoturism au fost găsite un pistol de tip airsoft, mai multe materiale pirotehnice și un spray iritant-lacrimogen, conform Jandarmeriei.

Au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor și bunurile au fost predate Poliției Capitalei.

„Pe această cale, reamintim și solicităm tuturor spectatorilor care vor asista la acest meci de fotbal să respecte întocmai prevederile legale în vigoare, aplicabile unui astfel de eveniment”, transmite sursa citată, conform Mediafax.

ECHIPELE 

FCSB

Vlad - Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Tănase - Cordea, Budescu, Oct. Popescu

Rezerve: Straton - Miron, Haruț, Coman, Stoica, Gheorghe, Ov. Popescu, Oaidă, Keșeru

Rapid

Moldovan - Belu Iordache, Săpunaru, Dandea, Morais - Crepulja, Albu - Sefer, Ilie, Stahl - Bnou Marzouk

Rezerve: Drăghia - Bălan, Goge, Pănoiu, Popescu, Florica, Ignat, Despa, Stanici

Trupa lui Toni Petrea a obținut 43 de victorii în fața vișiniilor, 41 de partide s-au încheiat la egalitate, iar Rapidul s-a impus în 29 de rânduri. În meciul tur, Rapid s-a impus cu 1-0 pe Arena Naţională, după un autogol al lui Vinicius. A fost ultimul meci al lui Dinu Todoran pe banca roş-albaştrilor. 

Rapid Bucureşti se află pe locul 5 înaintea jocului, cu 31 de puncte, la 12 în urma adversarei de astăzi. Giuleștenii luptă pentru un loc de play-off.

Săpunaru: Avem nevoie de victorie 

Fotbalistul echipei FC Rapid, Cristian Săpunaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că partida cu FCSB din etapa a 20-a este una importantă şi speră ca formaţia sa să câştige pentru că are mare nevoie de puncte.

"Urmează un meci important pe care sperăm să îl câştigăm pentru că avem mare nevoie de puncte. Va fi un meci greu, FCSB are jucători de valoare care în momentul de faţă joacă foarte bine. Pentru noi o victorie ar însemna trei puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. FCSB are mulţi copii talentaţi care pot face pasul afară, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru şi să câştigăm cele trei puncte, asta e tot ce contează", a menţionat fundaşul rapidist.

"Fotbalul se joacă agresiv... Alergăm după minge şi noi preferăm să stea la noi, decât să fie la ei. Şi trebuie să fii agresiv ca să poţi să o recuperezi. Acum, eu presupun că şi ei vor juca agresiv, nu numai noi. Va fi un meci frumos, sper din tot sufletul să fie aşa, iar la sfârşit noi să fim câştigători. Ştiu că s-au pus în vânzare aproape 6.000 de bilete pentru suporterii noştri şi mi se pare că s-au vândut aproape toate", a adăugat el.

Întrebat dacă va reveni asupra deciziei de retragere de la echipa naţională ţinând cont de schimbarea selecţionerului, Cristian Săpunaru a răspuns: "Eu am spus de cincisprezece ori, nu trebuie să mai mă repet. Îmi ajunge, am şi eu o vârstă. Eu îmi fac treaba la Rapid. Pentru naţională sunt atâţia jucători talentaţi şi tineri care pot merge să joace acolo fără niciun fel de probleme. Nu văd ce să mai căutăm noi, ăştia mai în vârstă, la echipa naţională. Cei tineri trebuie să aibă şi ei o şansă. Dacă vine Dan Petrescu la naţională atunci sigur nu mă cheamă, staţi liniştiţi", scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel