De ce se gândesc la grevă starurile de la Manchester City înainte de meciul cu Inter din Liga Campionilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Află în articol care este motivul pentru care fotbaliștii de la Manchester City sunt aproape de a face grevă!

Citește și articolul - Cine este fotbalistul care s-a accidentat din cauza unui strănut

"Da, cred că suntem aproape", a răspuns Rodri, mijlocaşul spaniol al lui Manchester City, fiind întrebat, despre ipoteza unei greve a fotbaliştilor în faţa creşterii numărului de meciuri, transmite AFP.  Mijlocaşul defensiv s-a exprimat în faţa jurnaliștilor  înainte de primul meci al lui Manchester City în Liga Campionilor, contra echipei Inter Milano, care se va disputa miercuri seară. Amintim faptul că noul format al Ligii Campionilor prevede opt meciuri, în loc de şase, înainte de faza eliminatorie.

A disputat aproape 60 de meciuri în sezonul trecut



Calendarul, care va fi şi mai încărcat după Cupa Mondială a cluburilor de vara viitoare, devine nesustenabil, a zis spaniolul, care a disputat aproape 60 de meciuri în sezonul trecut, pentru echipa sa de club şi naţională. "Dacă întrebaţi orice jucător, îţi va spune asta, este o părere generală în rândul jucătorilor, nu este doar părerea lui Rodri", a declarat Rodri înaintea meciului de miercuri cu Inter Milano, de la Manchester.

"Dacă va continua aşa, la un moment dat nu vom avea altă opţiune"



"Dacă va continua aşa, la un moment dat nu vom avea altă opţiune", a spus mijlocaşul despre o posibilă grevă a jucătorilor. "Dar nu ştiu ce se va întâmpla. În orice caz, este ceva care ne îngrijorează, pentru că noi suntem cei care suferim", a continuat ibericul. La începutul acestei luni, sindicatul mondial al fotbaliştilor, FIFPro, a solicitat măsuri de protecţie pentru jucători, supuşi unui volum excesiv de muncă într-un calendar care devine tot mai încărcat.

"Nu este posibil să-ţi menţii nivelul fizic"



Rodri nu poate "indica un număr exact" de meciuri de jucat într-un sezon, dar "60 sau 70, nu. Între 40 şi 50 de meciuri, un jucător poate evolua la cel mai înalt nivel. Apoi, scazi pentru că nu este posibil să-ţi menţii nivelul fizic".

Calendarul actual, "după umila mea părere, este prea mult", a afirmat mijlocaşul. "Trebuie să avem grijă de noi, suntem personajele principale în acest sport, sau în această afacere, oricum i-aţi spune", a subliniat el. Calitatea spectacolului este în joc, a opinat Rodri, campion european în această vară cu naţionala Spaniei. "Dacă lumea vrea să vadă un fotbal mai bun, trebuie să ne putem odihni", a spus spaniolul. "Cu cât numărul de meciuri creşte, cu atât nivelul şi calitatea scad", a adăugat el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel