Data publicării:

Antrenorul Gheorghe Mulţescu, înmormântat cu onoruri militare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sport
WhatsApp
Gigi Mulțescu/ foto Facebook Universitatea Craiova
Gigi Mulțescu/ foto Facebook Universitatea Craiova
Antrenorul Gheorghe Mulţescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti.

VEZI ȘI: Doliu în fotbal: A murit Gigi Mulțescu, supranumit ”SMURD-ul din Ștefan cel Mare”. ”Dinamo rămâne fără oxigen. Eroul din umbră ne părăsește în liniște”

Fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Mulţescu a fost înmormântat cu onoruri militare, miercuri, la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti, transmite Agerpres. La funeralii au participat aproximativ 150 de persoane, printre care oameni de fotbal, tehnicieni, jucători, dar şi suporteri ai echipei Dinamo.

Din partea grupării alb-roşii l-au condus pe ultimul drum antrenorul croat Zeljko Kopic, secundul Florentin Petre, jucătorii Ahmed Bani şi Costin Amzăr. De asemenea, dintre foştii jucători dinamovişti au fost prezenţi la funeralii și Dorin Mateuţ, Ion Pîrcălab, Daniel Timofte, Cornel Ţălnar şi Vlad Munteanu.

Foştii fotbalişti Costin Curelea, Cristian Irimia, Ionuţ Mazilu, Raul Ciupe, Răzvan Farmache şi Alin Raţiu i-au adus un ultim omagiu fostului lor antrenor de la Sportul Studenţesc.

La capela din cadrul Cimitirului Reînvierea, unde a avut loc slujba de înmormântare, au venit şi au depus coroane de flori Mihai Stoica şi Valeriu Argăseală din partea clubului FCSB, Mihai Stoichiţă din partea Federaţiei Române de Fotbal, dar şi cluburile CS Dinamo, Petrolul Ploieşti şi Sportul Studenţesc.

Gheorghe Mulţescu a avut gradul de locotenent colonel în cadrul Ministerului Afacerilor Interne



La ieşirea din capelă, sicriul acoperit cu drapelul României a fost întâmpinat cu aplauze de către cei veniți să îl petreacă pe fostul antrenor pe ultimul său drum.

Garda de onoare a Jandarmeriei Române a prezentat onorul şi a executat trei salve de artilerie în cadrul funeraliilor fostului fotbalist, care a avut gradul de locotenent colonel în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Trupul neînsufleţit al fostului jucător şi antrenor a fost depus, luni, la Muzeul Dinamo, din curtea complexului sportiv, iar marţi convoiul funerar a făcut în semn de omagiu o tură a stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare pentru ca apoi să îndrepte spre capela din cadrul Cimitirului Reînvierea din Capitală.

Fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Mulţescu a murit la vârsta de 72 de ani



Reamintim că fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Mulţescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 72 de ani.

Mulţescu, care a evoluat ca mijlocaş, şi-a început cariera la Steaua, după care a jucat la Jiul Petroşani, Dinamo Bucureşti, iar în finalul carierei a trecut pe la Autobuzul Bucureşti, UTA Arad, Rapid Bucureşti şi Poiana Câmpina, la care a fost antrenor-jucător.

A pregătit în cariera sa echipe ca Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, Gaziantepspor, Politehnica Timişoara, Petrolul Ploieşti, Jiul Petroşani, FC Braşov, FC Vaslui, Kahramanmaraşspor, Universitatea Cluj, Progresul Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Al Taawon, Delta Tulcea, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaş, Al Ettifaq, FC Voluntari, Universitatea Craiova.

Gheorghe Mulţescu câştigat trei titluri de campion al României cu Dinamo şi trei Cupe ale României, una cu Jiul Petroşani şi două cu Dinamo, toate ca jucător. Totodată, important de memționat este și faptul că Gigi Mulţescu a îmbrăcat de 15 ori tricoul echipei naţionale a României, în perioada 1974-1983.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel