Eşti de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei de a închide elevii indisciplinaţi în "clasa de reflecţie"?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
elev
elev

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi resping ideea organizarii unor "clase de reflecţie" unde elevii indisciplinaţi să stea o oră şi spun că iniţiativa este aberantă, mai ales că şcolile nu au personal suplimentar pentru supraveghere.

"Proiectul ministerului propune ca elevii indisciplinaţi să petreacă o oră în 'sala de reflecţie', unde vor fi supravegheaţi de cadre didactice sau de personalul didactic auxiliar sau nedidactic al şcolii (secretare, bibliotecare, femei de serviciu, mecanici, paznici). Sanctiunea va fi însoţită de obligaţia de a desfăuura o activitate suplimentară în şcoală, de tipul: lectură suplimentară, completarea de fişe de lucru etc", se arată în comunicatul celor 2 asociaţii.

"Aşadar, lectura suplimentară, realizarea temelor sau alte activităţi de învăţare înseamnă, în viziunea Ministerului Educaţiei, sancţiuni. (...) Mai mult, în condiţiile în care cadrele didactice au o multime de alte activităţi de desfăşurat, tot ca urmare a 'invenţiilor' Ministerului Educaţiei, cum ar fi 'foaia de parcurs', trebuie să ne imaginam care va fi eficienţa unor teme realizate de elevii indisciplinaţi, sub supravegherea personalului didactic auxiliar sau nedidactic? În plus, reţinerea unui elev în şcoala, dupa programul zilnic de activitate, fără voia acestuia şi/sau a părinţilor, nu poate fi interpretată şi ca privare de libertate?", se întreabă sindicaliştii şi părinţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel