Dușa: România este un partener solid și de încredere al SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a declarat miercuri că parteneriatul strategic bilateral este o dovadă a angajamentului ferm că România este un partener solid și de încredere al SUA.

Mircea Dușa s-a întâlnit miercuri cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), informează un comunicat de presă al ministerului.

În opinia ministrului român, baza Mihail Kogălniceanu a devenit un important hub logistic și un centru de tranzit care constituie rezultatul cooperării excelente între România și Statele Unite ale Americii.

La rândul său, generalul Philip Breedlove a apreciat efortul Armatei României pe timpul participării la operațiile NATO din ultimii ani, aceasta fiind un partener important alături de trupele americane.

Mircea Dușa a transmis, totodată, generalului Breedlove susținerea României pentru un angajament aliat ferm în Afganistan după anul 2014 și sprijină intenția Alianței în direcția îmbunătățirii instruirii și a exercițiilor, cu scopul unei mai bune interacțiuni cu partenerii NATO.

Citește și: Klaus Iohannis și ministrul Mircea Dușa, la ceremonia impresionantă pentru militarii morți la Sibiu

Un alt subiect de discuție a fost situația de securitate din Ucraina, ministrul Mircea Dușa apreciind faptul că SUA contribuie la asigurarea securității în flancul estic.

Implementarea Planului de creștere a capacității operaționale a NATO va putea oferi o viziune clară și coerentă cu ocazia Reuniunii miniștrilor apărării din luna februarie a anului 2015, arată sursa citată.

Cu această ocazie, ministrul Mircea Dușa a transmis militarilor americani urările sale pentru Ziua Recunoștinței, sărbătorită joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel