Doliu în cultura românească: Regizorul Bogdan Ulmu a murit
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 23 mai 2016, 10:07
WhatsApp
Regizorul şi scriitorul cu un bogat simţ al umorului Bogdan Ulmu s-a stins din viaţă week-end-ul trecut, la vârsta de 65 de ani. Artistul suferea de mai multă vreme de o boală incurabilă. Apropiaţii lui spun că vestea i-a luat prin surprindere, deşi starea sa de sănătate era cunoscută în rândul acestora.  

Duminica, la Ateneul Tătăraşi, a avut loc premiera piesei sale «O noapte furtunoasă», de la ora 19.00, la care îşi anunţase prezenţa.

„Îmi amintesc că, în anii '90, în sediul editurii Junimea, unde ne întâlneam în biroul Brânduşei şi al lui Christian Tamaş, era de un umor atât de dezlănţuit încât mă trezeam cu febră musculară la abdomen. Un om foarte tonic, plin de energie, neobosit. Aseară, la Ateneul Tătăraşi, înainte de a începe concertul Vortex, un salariat de acolo mi-a spus că Bogdan este foarte bolnav", a scris pe blogul său scriitorul Liviu Antonesei, conform ziaruldeiasi.ro.

Bogdan Ulmu, cunoscut şi ca regizor, dramaturg şi scenograf, s-a născut în Bucureşti, pe 29 aprilie 1951, predând în 1999 la Universitatea Ecologică Bucureşti, la Facultatea de Actorie. În anul 2002-2003 a fost profesor la Universitatea de Vest Timişoara, la Facultatea de Muzică, iar din 2005 preda ca profesor asociat la Universitatea de Arte „George Enescu" (UAGE) Iaşi şi la Universitatea „Al.I. Cuza" Iaşi. A devenit profesor titular din 2006 la UAGE şi din 2007 a fost şi coordonator de doctorate, având 3.900 de lucrări publicate, dintre care aproximativ 1.400 de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?