Doliu. Alan Vega, un pionier al muzicii punk, a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, unul dintre cele mai influente din istoria muzicii rock, a murit liniștit în somn la 78 de ani, a anunțat duminică familia într-un comunicat citat de EFE.

Alan Vega a fost influențat de muzica lui Elvis Presley și de stilul "rockabilly", însă folosirea instrumentelor electronice, precum sintetizatoarele, a dat un caracter obscur și personal muzicii sale.

Născut în 1938, pe numele său real Alan Bermowitz, în Brooklyn (New York), Vega a debutat inițial ca artist plastic și sculptor. Orașul New York a fost scena proiectului său 'Project of Living Artists', un spațiu în care Vega și-a dezvoltat latura artistică experimentând cu muzica electronică.

Prin acest loc au trecut multe trupe pioniere ale muzicii punk new-yorkeze precum New York Dolls, Television sau Blondie. Alături de instrumentalistul Martin Rev, Vega a format trupa Suicides, de mare influență în anii 70, alături de alte trupe pioniere ale punk-ului precum Ramones, Patti Smith sau Talking Heads.

Primul album al trupei cu același nume, "Suicides", a fost lansat în 1977 și a inclus piesa 'Ghost Riders', una dintre cele mai cunoscute din cariera lor. În 1980 a apărut 'Suicide: Alan Vega and Martin Rev', urmat de alte trei albume. Ultimul lor album, 'American Supreme', a fost lansat în 2002.

În paralel, Alan Vega a continuat o carieră solo, care a început în 1980 cu un album care îi poartă numele și care s-a extins pe parcursul a două decenii prin colaborări cu muzicieni precum Ric Ocasek, de la trupa The Cars, Liz Lamere, Pan Sonic, sau Marc Hurtado, cu care a semnat ultimul său album din 2010, intitulat 'Sniper'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel