Despre cum i-a scris Traian Băsescu demisia lui Botiş
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Eu nu cred că Botiş a demisionat de bună voie şi nesilit de nimeni! Declaraţiile pe care Ministrul Muncii le făcea ieri nu au nicio legătură cu gestul său de azi. Din ce ne spunea el cu 24 de ore în urmă rezultă clar că nici prin cap nu îi trece să plece deşi problema cu care a fost prins era mare cât casa.

Pe scurt, domnul Nelu declara cam aşa: din punct de vedere legal nu văd o situaţie de conflict;

demisionez dacă ANI constată un conflict de interese dar nu am nicio atribuţie în evaluarea şi semnarea contractelor de acest gen (n. r. Finanţare europeană) şi asta de parcă departamentul care se ocupă cu astfel de probleme nu s-ar afla în ministerul pe care îl păstoreşte, iar persoanele implicate în lucrare nu ar fi colaborat nemijlocit cu el, nu i-ar fi fost consilieri la un moment dat sau rude... Poate că domnul ministru nu ştie că soţia e rudă cu tine tot aşa cum nu ştia să ne spună de unde face rost de bani pentru pensii în prima sa zi de mandat - vă amintiţi probabil acea declaraţie devenită celebră şi care îl va urmări tot restul vieţii!

Tot Botiş recunoştea că din punct de vedere moral e o greşeală - cu referire la situaţia în care se găseşte - dar, nu-i aşa, de când o problemă morală generează o demisie în rândul celor mai mari şi mai tari reformatori ai statului?

---

Află aici de unde a pornit scandalul Botiș: un site cu 150 de vizitatori pe zi

---

Eu cred că acest individ nu a demisionat de bună voie şi pentru că ieri până şi premierul îi lua apărarea. Ce ne spunea Emil Boc despre Nelu de la Muncă? Că e un om onest, că nici el şi nici soţia nu sunt membri ai ONG-ului care a luat banii (e vorba de vreo 500 mii euro) că nu deţine funcţie de conducere acolo şi că nu are vreo legătură cu absorbţia fondurilor.

Las la o parte faptul că în momentul în care prim ministrul României rostea aceste vorbe în apărarea subalternului său în presa există şi informaţia că acea asociaţie nici măcar nu îndeplinea condiţiile cerute de lege pentru a accesa fonduri europene iar DLAF vorbea deja despre suspiciuni şi eu nu pot să cred că persoanele de la vârful statului român fac declaraţii publice fără să citească mapa de presă pusă la dispoziţie de armata de consilieri şi sfătuitori...

Ştiau foarte bine cum stau lucrurile dar puţin le păsa. Ei sunt obişnuiţi cu gesturi de forţă nu cu fapte de bun simţ pentru că stăpânesc, nu guvernează!

Aşa că totul s-a schimbat peste noapte nu în urma dezvăluirilor din presă, nu din jenă pentru situaţia penibila şi nu din moralitate - am văzut deja cât contează pentru ei acest aspect - ci pentru ca aşa a hotârat comandantul suprem de la Cotroceni! Chiar Botiş recunoaşte asta când ne spune că gestul de azi trebuia făcut ieri dar că a vrut să-l informeze pe şeful statului care era plecat în Azerbaidjan.

Adică, acolo la Palatul Victoria, Boc e un nimeni. Nu merită să-şi depui demisia la cabinetul său, deşi legal îţi e şef şi acolo se depune o astfel de hârtie, pentru că el nu contează, cel care le face şi le desface pe toate e în altă parte, la Cotroceni! Episodul Botiş ne mai demonstrează încă odată acest lucru.

Dar ne-a mai dovedit încă ceva, poate mult mai important decât faptul că România nu mai are de mult instituţii, are un fel de fuhrer care decide peste toţi iar ăia de prin birouri sunt acolo doar ca să salveze aparenţele, cum că am fi un stat democratic.

Ne-au arătat declaraţiile lui nea Nelu Botiş că moralitatea e un fleac de care nu te împiedici! Aici s-a ajuns după ce Traian Băsescu şi gaşca instalată în fruntea ţării au reformat statul român!

Astăzi, la plecarea din funcţie, acelaşi individ ne spunea fără să clipească: ”să ştiţi că toţi reformatorii au sfârşit-o prost!”

Nu ştiu şi nici nu mai vreau să aflu dacă omul îsta chiar se crede reformator sau e vorba doar despre un tupeu nemăsurat cocoţat pe o problemă de moralitate mare cât Palatul Cotroceni locuit de personajul care girează prezenţa unor astfel de indivizi în fruntea statului!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel