De la ce sumă pleacă prețurile noului model Dacia Spring
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Dacia a anunțat oficial prețurile și detaliile despre versiunea restilizată a modelului Spring, prima sa mașină electrică. Noul Spring va fi disponibil la un preț de pornire de 16.900 euro (TVA inclus) pentru varianta Essential Electric 45, cu motor de 45 CP. Motorul mai puternic, de 65 CP, va fi disponibil pe versiunile Expression Electric 65 (18.900 euro) și Extreme Electric 65 (de la 19.900 euro).

Prin programul Rabla Plus, prețurile pot fi reduse cu 5.100 de euro, ceea ce înseamnă că varianta de bază a modelului Spring va costa 11.800 euro.

Comenzile pentru noul Spring vor putea fi făcute de la finalul lunii aprilie, iar primele livrări vor ajunge la clienți în luna septembrie.

Noutăți la interior și la exterior

Noul Spring are un design exterior ușor modificat, cu faruri LED noi, o grilă frontală redesenată și un spoiler spate mai agresiv. La interior, tabloul de bord a fost complet schimbată, cu un ecran tactil mai mare și mai multe butoane fizice.

Autonomie și performanță

Autonomia promisă pentru noul Spring este de peste 220 km pentru toate versiunile, suficientă pentru nevoile zilnice ale majorității șoferilor. Bateria are o capacitate de 26,8 kWh, iar consumul mediu de energie este de sub 14,6 kWh/100 km.

Dotări standard și opționale

Toate versiunile noului Spring vin echipate standard cu un încărcător de curent alternativ de 7 kW. Opțional, este disponibil un încărcător de curent continuu de 30 kW, care permite încărcarea rapidă a bateriei de la 20% la 80% în doar 45 de minute.

Sistemul multimedia

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10", care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Succesul modelului Spring

Lansat în prima jumătate a anului 2021, modelul Spring a cunoscut un succes considerabil, cu peste 140.000 de unități vândute la nivel global, dintre care 61.803 au fost comercializate în 2023. În România, Spring a fost cea mai vândută mașină electrică în 2023, cu 6.875 de unități înmatriculate.

Noul Spring vine cu o serie de îmbunătățiri semnificative, care îl fac o opțiune și mai atractivă pentru cei care caută o mașină electrică accesibilă și practică.

Alternative la fel de fiabile

Pentru utilizatorii interesați de modele electrice puternice, Hyundai Kona (de la 23.276 euro) ar putea fi o alegere la fel de înțeleaptă. De asemenea, Citroen Ë-C3 (de la 23.300 euro) este un automobil care se înscrie în același concept al entuziaștilor de mașini electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel