Greșeala pe care mulți o fac atunci când au un câine în mașină. Titi Aur: Nu glumesc. El se bucură, dar pe urmă suferă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Titi Aur a lansat un avertisment pentru cetățenii care își câinele în mașină și îl lasă să scoată capul pe geam.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a fost invitat la emisiunea „DC Conducem“, unde a vorbit despre câinii care sunt luați în mașini și sunt lăsați să scoată capul pe geam.

„La mașina mea, în față, pe scaunul pasagerului, dacă pui o sacoșă mai grea de un anumit număr de kilograme, se activează senzorul. Un rucsac cu un laptop nu face scandal, dar sacoșa de cumpărături face“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„Da, bineînțeles, pentru că e greutatea.“, a spus Titi Aur.

„În cazul în care pui centura să nu se activeze senzorul și pui bagajele, în caz de impact sunt aruncate toate bagajele în față, pentru că se strânge centura“, a adăugat Florin Răvdan.

„Dacă e pusă centura pe sub. Dar dacă o pui pe deasupra și le legi (n.r. nu ar trebui să se întâmple). Acum poate exagerăm un pic, dar ideal ar fi ca măcar oamenii să își pună centura.

Mai există, de asemenea, acea centură pentru animalele de companie, cu acea lesă care se termină scurt cu un suport de prins în centură și când pui câinele în spate, mai ales dacă e un pic mai mare, îi pui acea lesă care îl ține practic acolo și nu poate pleca prin mașină în caz de impact. Poate e prea mult ... Dacă îi spunem românului să își lege și câinele cu centura, chiar o să spună că am înnebunit“, a zis Titi Aur.

Foto: Unsplash

„În condițiile în care mulți români își țin câinele pe scaunul din față“, a adăugat Florin Răvdan.

„Și cu capul afară! Când ține capul afară, câinele face otită. Chiar nu glumesc! Este chiar o recomandare. Nu-l lăsați cu capul afară, câinele face otită foarte repede. El se bucură, dar pe urmă suferă.“, a mai zis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel