Data publicării:
Șoferii care fac această ”manevră” în București pot fi amendați cu până la 2900 de lei! Și mulți o fac! Ce trebuie să știți, informații de la Poliție
Mare atenție, șoferi! Dacă vă grăbiți să nu prindeți semaforul roșu sau să ”țineți” pasul cu șoferul din față pentru a ajunge la muncă sau la destinație la timp, acest lucru s-ar putea să vă coste scump.
În urma unei solicitări adresate de DCNews.ro, Direcția Generală a Municipiului București a răspuns că-n cursul anului 2023, au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale pentru pătrunderea într-o intersecție.
”În cursul anului 2023, polițiștii Brigăzii Rutiere au aplicat aproximativ 130 de sancțiuni contravenționale pentru pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată sau pentru pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției” ne-a răspuns Poliția Capitalei, în contextul ambuteiajelor din București.
Cu cât se taxează pătrunderea și blocarea intersecției
”Pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare, iar pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare” mai arată răspunsul instituției citate.
Amintim că un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din venitul minim brut pe economie, fiind înghețat la valoarea venitului minim brut din 1 februarie 2017, 1450 lei, adică 145 lei per punct amendă.
Dar ce face Poliția
”Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (prin polițiștii rutieri din cadrul Brigăzii Rutiere) și polițiile locale ale sectoarelor teritorial administrative ale Capitalei, precum și cea a Primăriei Generale a Municipiului București, acționează pentru prevenirea apariției ambuteiajelor și blocajelor rutiere prin fluidizarea și dirijarea traficului rutier, potrivit concluziilor desprinse din analiza valorilor de trafic înregistrate pe arterele rutiere principale din fiecare sector.
Astfel, Brigada Rutieră asigură prezența polițiștilor rutieri în aproximativ 30 de intersecții importante de pe raza celor șase sectoare, pentru creșterea gradului de siguranță și fluență în deplasare a autovehiculelor, în intervalele orare critice din acest punct de vedere.
Totodată, se acționează punctual, în baza sesizărilor cetățenilor cu privire la ambuteiajele din anumite zone din Municipiul București, în cazurile în care sunt organizate evenimente sportive, cultural-artistice, precum și în zonele în care se efectuează lucrări în partea carosabilă, respectiv arterele adiacente în vederea fluidizării traficului și prevenirii producerii de evenimente rutiere”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News