Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre orașele din România în care se formează ambuteiaje la orele de vârf.  

Specialistul în conducere defensivă Titi Aur a fost invitat la emisiunea DC Conducem, unde a vorbit despre ambuteiajele care se formează în orașele din România la orele de vârf.

„Traficul aglomerat din Capitală, dar nu numai, ar putea fi rezolvat cumva, pentru că sunt orașe în România care au un trafic destul de lejer, în ciuda unui număr destul de mare de mașini, că nu doar în București sunt multe mașini și mulți oameni“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„Dacă ne uităm la știri dimineața, sau la cum arată hărțile la orele de vârf, cu multe artere de circulație înroșite - În București, Constanța, Iași, Timișoara - în cazul Brașovului, acesta nu e roșu. De ce nu e roșu?

Acum niște ani buni, prin 2003 - 2004, s-a făcut o investiție. Consiliul Județean a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare al Brașovului. Anterior, Brașovul era un oraș imposibil - pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Când ajungeai în Brașov, mai ales dacă era într-un weekend sau de sărbători, era nebunie, nu puteai să circuli.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Greșeala pe care mulți o fac atunci când au un câine în mașină. Titi Aur: Nu glumesc. El se bucură, dar pe urmă suferă / video

S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului - practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare - dar gândită foarte bine, aplicată pe mai multe mandate - nu a fost o ambiție politică - iar în Brașov se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat, pentru că este în centrul țării, este un oraș turistic și industrial“, a spus Titi Aur.

„Din păcate, eu nu am mai auzit de alt oraș - poate mai sunt orășele mici de care eu nu știu - care să fi făcut asta cu adevărat. Ajungem din nou la acea poveste pe care eu o spun: Trebuie să vină unul care să bată cu pumnul în masă și să spună: Îmi asum, așa trebuie să facem! Indiferent cine se supără, eu știu că ăsta e drumul pe care trebuie să merg și îmi asum politic, juridic. Eu știu că fac o treabă bună.

De multe ori există frica asta: Să nu cumva..., mai bine să..., ce zice șeful..., ce zice partidul..., ce zic sindicatele... . Câteodată vine câte unul și spune: Mă duc pe direcția asta!

S-a demonstrat la Brașov, dar din păcate în alte orașe ne încurcăm precum curca în lemne, ca fraierii, unul pe altul. La fiecare intersecție fiecare vrea să mai facă un metru în față, fiecare parchează pe unde îi trece prin cap, dar nici logica străzilor și a sensurilor nu e adevărată. Ca să nu mai zic de acele semafoare care nu sunt sincronizate și se fac cozi. Sunt lucruri care sunt aproape incredibile în București, un oraș în care chiar avem probleme. Așa apare stresul și ne încurcăm unii pe alții. Cu siguranță se pot face lucruri, dar trebuie să se discute și să se ia o decizie“, a mai zis Titi Aur.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel