Data actualizării:
Data publicării:

De ce se uită câinele tău insistent la tine. Iată care sunt, de fapt, motivele

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
De ce se uită câinele tău insistent la tine. Sursă foto: Pexels
De ce se uită câinele tău insistent la tine. Sursă foto: Pexels
Ai simțit vreodată că ochii câinelui tău te urmăresc, de parcă ți-ar urmări fiecare mișcare? Iată care sunt principalele motive pentru care animalul tău se uită insistent la tine.

Te urmărește

Câinii ne simt starea de spirit și ne urmăresc gesturile. De exemplu, câinii își dau rapid seama ca atunci când stăpânii lor ridică lesa vor să-i scoată la plimbare. Prin urmare, ei vor urmări mereu acel semnal. Același lucru este valabil și pentru orele de masă, sesiunile de joacă, plimbările cu mașina și multe altele.

Câinii așteaptă, de asemenea, indicii de la stăpâni. Indiciile pentru a efectua un anumit comportament, cum ar fi să stea jos, sunt motive pentru care animalul tău așteaptă să primească o recompensă. Deoarece câinilor le place să primească un răsfăț, o jucărie sau un joc, vor fi mereu cu ochii pe tine. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii dresați, informează American Kennel Club.

Încearcă să îți spună ceva

Câine tău te privește și atunci când încearcă să-ți atragă atenția sau să-ți spună ceva. De exemplu, dacă câinelui tău îi este foame, iar tu mănânci, privirea poate indica dorința de a-i da și lui din mâncarea ta. 

Unii câini încearcă să-și manipuleze stăpânii și să obțină ceva ce își doresc. Dacă animalul se uită lung, stăpânul va ceda și îi va da o bucată din mâncare sa. 

La început, câinele se poate uita pur și simplu din interes. Dacă ai ignora privirea, probabil că puiul tău ar fi găsit altceva de făcut. Dar privirea lui te face să te simți inconfortabil sau vinovat, așa că cedezi. Și, iată, câinele a învățat un nou mod de a comunica. Dacă eliminați orice recompensă, câinele va încerca în cele din urmă comportamente noi pentru a vă atrage atenția. 

Îți spune cum se simte

De asemenea, câinele tău folosește contactul vizual pentru a-și exprima emoțiile, atât pozitive, cât și negative. 

Desigur, privitul poate exprima dragostea pe care o simte față de stăpân. Așa cum oamenii se uită în ochii cuiva pe care îl adoră, câinii se vor uita la stăpânii lor pentru a-și exprima afecțiunea. De fapt, privirea reciprocă între oameni și câini eliberează oxitocină, cunoscută sub numele de hormonul iubirii.

VEZI ȘI: De ce câinele îți întoarce spatele. Există patru explicații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel