Data actualizării:
Data publicării:

De ce au fost pacienții din Spitalul din Constanța scoși pe geam. Cum explică un colonel de la fața locului decizia

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Incendiu Spital Constanța, de ce au fost pacienții scoși pe geam
Incendiu Spital Constanța, de ce au fost pacienții scoși pe geam
Pacienții din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au fost scoși pe geam, în urma incendiului. 

Pacienții din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au fost scoși pe geam, în urma incendiul, considerându-se, la fața locului, că așa ar fi mai rapidă evacuarea. A fost un incendiu cu flacără deschisă, izbucnit în secția ATI COVID. Au ars mai multe saloane, pe 350 de metri pătrați. 

Vezi și: Cristian Radu, IGSU: Incendiul a izbucnit la ATI COVID, s-a manifestat pe 350 mp, în mai multe saloane

”Pacienții erau pe paturi (n.r. când au fost găsiți de salvatori, în timpul intervenției). La momentul respectiv, am considerat că era mult mai rapidă evacuarea, folosind procedeul de la fața locului (n.r. scoaterea pe geam). Saloanele erau micuțe, a câte două paturi, iar dacă-i scoteam pe paturi, aglomeram holul. La momentul respectiv, am considerat că era mai facil dacă-i scoteam pe fereastră.” a spus un colonel care a participat la intervenția din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 

Necesitatea acestei lămuriri a venit în contextul în care s-a vehiculat că ușile erau mai înguste decât paturile și, astfel, nu se putea ieși cu patul pe ușă. Această variantă nu este nici confirmată, nici infirmată de declarația de mai sus, urmând a se verifica acest aspect. Însă, declarația vine să lămurească că nu lățimea ușii sau a paturilor au determinat intervenția pe geam. 

Cinci persoane resuscitate la fața locului au murit. Cauza de deces: intoxicația cu fum

Cinci persoane au fost resuscitate la fața locului, toate murind. Cele două persoane decedate în timpul transferului spre alte spitale au fost calculate de două ori, așa ajungând la bilanțul eronat de 9 decese, în realitate fiind 7 decese. 

”Principala cauză de deces rămâne fumul și intoxicația cu fumul” a declarat Raed Arafat. 

Vezi și: Incendiu spital Constanța. Arafat: Instalația de detecție a incendiilor NU EXISTA

”Din păcate, pe noi ne vedeți când avem urgențe, nu ne vedeți când situația este ok, noi apărem și eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă, pentru că dacă nu este gravă atunci nu apar eu și sunt colegii mei pe plan local care apar și care vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că acesta este rolul departamentului.” a spus Raed Arafat, întrebat ce-și reproșează. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel