Data actualizării:
Data publicării:

De ce anumite apartamente din Plaza Residence s-au vândut cu geamurile astupate, iar proprietarii sunt obligați să le țină așa

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Plaza Residence
Plaza Residence
Mihaela Ștefan, viceprimarul USR al Sectorului 6, denunță public situația urbanistică din zona Bulevardului Timișoara, unde apartamentele de la etajele superioare, dintr-un ansamblu rezidențial, sunt vândute cu gratii la ferestre, o soluție impusă de autorități din cauza amplasării blocului în proximitatea bazei logistice a Jandarmeriei Române.

VEZI ȘI: Apartamentele noi din București sunt cu până la 90% mai scumpe. Pragul record de 3.000 euro/mp, atins în două zone din Capitală

Această situație este o consecință a avizelor condiționate eliberate de instituțiile statului, dar și din cauza lipsei unui interes real pentru planificarea urbană afișat de arhitectul-şef al Primăriei Sector 6.

„Haosul urbanistic din Capitală nu mai are limite! În anul 2024, ajungem să vedem apartamente puse în vânzare cu gratii la geamuri. Dezvoltatorul a primit aviz pentru construirea a trei blocuri din faza a cincea a proiectului rezidențial, însă doar cu condiția limitării înălțimii pentru a nu permite vizualizarea directă în curtea bazei logistice a Jandarmeriei Române. În loc să se conformeze, a ales să construiască etajele superioare, soluționând problema prin montarea de gratii la ferestre", declară Mihaela Ștefan, viceprimarul USR al Sectorului 6. 

Pe lângă această soluție absurdă, complexul rezidențial se confruntă și cu alte probleme grave, printre care acces insuficient în incintă și lipsa spațiilor verzi necesare, cu toate că obligația legală de a asigura un minimum de 30% spațiu verde pe parcelă rămâne în vigoare, notează USR Sector 6.

USR Sector 6 atrage atenția că această situație este rezultatul lipsei de viziune urbanistică și al dezinteresului consilierilor locali PSD şi PNL, dar și al arhitectului-șef al Sectorului 6. De-a lungul timpului, consilierii USR au solicitat discuții serioase despre oportunitatea unor astfel de proiecte rezidențiale, însă lipsa de implicare a condus la situații precum cea de față.

USR Sector 6 spune că va continua să lupte pentru un urbanism responsabil și pentru respectarea normelor care garantează un trai decent pentru cetățeni. Pentru mai multe detalii, accesaţi urbanismresponsabil.ro.

2. Plaza Resi... (doc-plaza-residence_29515300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel