Dăncilă, mandat. Tăriceanu: O apreciez. Face eforturi deosebite
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că o apreciază pe Viorica Dăncilă pentru modul în care îşi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru, dovedind chiar cu prilejul ultimei vizite la Bruxelles că are experienţă europeană şi cunoaşte această problematică.

"Eu am văzut o serie de lucruri care sunt taxate de presă ca gafe şi care n-au nicio legătură cu o acţiune greşită. Sigur că se poate întâmpla oricui să facă şi greşeli şi nimeni nu e scutit de astfel de greşeli. Şi eu când eram prim-ministru poate am făcut greşeli sau sigur am făcut greşeli.

Ieri, de exemplu, m-am întâlnit cu doamna Dăncilă la Parlamentul European. Am avut o discuţie directă cu domnia sa - avusese o serie de întâlniri, urmau şi altele (...). Am văzut prestaţia doamnei Dăncilă, pe care o apreciez, am văzut că într-adevăr se vede că are o experienţă europeană, cunoaşte problematica europeană şi mie mi se pare că face eforturi deosebite", a declarat Tăriceanu la finalul la finalul Biroului Politic Central al ALDE.

El a adăugat că Dăncilă a făcut recent un gest pe care probabil alţi premieri "cu o atitudine arogantă" nu l-ar fi făcut: să se ducă la Bruxelles, să prezinte înainte de dezbaterea de pe 3 octombrie punctul de vedere al Guvernului, al României, în contextul în care "foarte mulţi români înţeleg cu o lejeritate de nepermis - Monica Macovei, Preda, Ivan - să denigreze practic într-un concert România şi să ne afecteze interesele României ca ţară şi ale poporului".

Tăriceanu şi-a exprimat, în acest context, aprecierea faţă de Viorica Dăncilă şi a dorit să precizeze că la Bruxelles nu a fost o audiere a premierului, ci doar o discuţie cu grupurile politice.

"Vă spun fără niciun fel de echivoc - o apreciez pe doamna Dăncilă pentru modul în care îşi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru. Sigur că nu pot să spun că este un prim-ministru perfect, dar nimeni nu are pretenţia. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări - în Franţa, unde preşedintele Macron, ales de un an de zile, are o popularitate care a scăzut la 30%. Asta este politica!", a mai spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel