Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci chifteluțe suedeze ca la IKEA. Le vei devora!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Chifteluțele suedeze sunt deja faimoase printre români. Gustul lor delicios i-a cucerit. În pandemie, accesul la restaurant este restricționat, așa că le poți pregăti chiar la tine acasă.

Ingrediente
 
- 250 grame carne tocată de vită 
- 250 grame carne tocată de porc
- 1 ou
- 200-300 ml de smântână şi apă 
- 1 ceapă tocată mărunt 
- 50 grame de pesmet 
- 2 cartofi fierţi 
- 60-75 grame de unt 
- sare şi piper 

Sosul pentru chifteluțe
 
- 100 ml smântână
- 200 ml de supă de vită 
- sos de soia
- 1 lingură de făină 
- sare şi piper 

Vezi și: Cum faci BRÂNZOAICE. Rețeta veche moștenită în popor. Tradiție și gust de necomparat!

Cum faci ZACUSCĂ. Rețeta de acum 100 de ani. Este cea mai bună!
 
Cum se prepară
 
Ceapa se căleşte în unt până când prinde o culoare aurie, iar cartofii fierţi se zdrobesc şi pesmetul se înmoaie într-un pic de apă. Toate ingredientele se amestecă până când se obţine consistența dorită şi apoi se condimentează cu sare şi piper, potrivit gustos.ro.

Se formează biluţe de dimensiunea unei nuci şi se transferă pe un tocător pe care a fost presărată făină. Chifteluţele obţinute astfel se prăjesc în unt. 

Cum faci sosul: Supa de vită se pune într-o oală pe foc. Se adaugă smântână, un pic de sos de soia şi se îngroaşă cu făină. Se condimentează cu sare şi piper. Chifteluţele se servesc cu acest sos, cu cartofi natur, gem de merişoare şi salată.

Vezi și: Cum faci SOS de ROȘII. Cea mai simplă rețetă. Vei fi încântat de rezultat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel