Iată tot ce trebuie să știi pentru a crea această delicatesă în confortul propriei bucătării.
Ingrediente necesare
- 1,5 kg mere
- 140 g unt nesărat
- 320 g făină
- 1 lingură și jumătate de făină pentru sosul de mere
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 4 linguri apă rece
- ½ linguriță sare
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri suc de lămâie
Prepararea aluatului
Începe prin a amesteca făina (poți folosi și făină integrală), sarea și 100 g de unt nesărat tăiat în bucăți mici. Folosește-ți mâinile pentru a frământa ingredientele până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă treptat cele 4 linguri de apă rece și continuă frământarea până când aluatul devine omogen.
Formează două bile din aluat: una mai mare și una mai mică, pe care o vei folosi pentru decor. Pune bilele de aluat în frigider pentru 1-2 ore.
Prepararea umpluturii de mere
Curăță merele de coajă, taie-le în jumătăți și scobește-le semințele. Apoi, taie fiecare jumătate de măr în felii subțiri. Pune feliile într-un castron mare, adaugă scorțișoara, zahărul și suc de lămâie. Amestecă bine și lasă amestecul să stea pentru a-și elibera aromele.
Prepararea sosului de mere
Într-o tigaie mică, topește 40 g de unt și adaugă o lingură și jumătate de făină. Amestecă bine până când obții un sos omogen, având grijă să adaugi făina treptat pentru a evita formarea cocoloașelor. Toarnă sosul obținut peste feliile de mere și amestecă bine.
Asamblarea plăcintei
Scoate aluatul mare din frigider și întinde-l cu un sucitor până când obții o foaie de dimensiunea tavii în care vei coace plăcinta. Așază feliile de mere pe aluat, având grijă să le distribui uniform.
Întinde și aluatul mic, apoi taie-l în fâșii de aproximativ 1,5 cm. Așază aceste fâșii deasupra umpluturii de mere, formând un model de plasă. Bate gălbenușul de ou și unge plăcinta cu ajutorul unei pensule.
Coacerea
Preîncălzește cuptorul la 215 grade Celsius și coace plăcinta timp de 15 minute. Apoi, reduce temperatura la 180 grade Celsius și mai lasă plăcinta în cuptor pentru încă 45 de minute. Plăcinta este gata când devine aurie și crocantă.
Răcirea și servirea
După ce plăcinta s-a rumenit frumos, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o tăia. Este important să nu o tai cât este fierbinte, pentru a evita sfărâmarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- PSD spune că a găsit originalul cărții lui Ciucă - „În slujba țării”. E scrisă de doi generali / foto
- BANCUL ZILEI: Naufragiatul...
- Român stabilit în Anglia: "În Marea Britanie, copiii plătesc părinților chirie. Noi, românii, avem simțul familiei" - VIDEO
- Adrian Negrescu, previziuni sumbre pentru 2025: Vom pierde câteva sute de mii de locuri de muncă
- Propunerea trimisă de sindicate la partide pentru modificarea Legii pensiilor. Lista principalelor schimbări solicitate
- Vrei copii după 35 - 40 de ani? Dr. Alice Barbu (SANADOR), recomandare pentru toate femeile care cred ca mai e timp / video
- Primarii și prefecții, complici în încălcarea legii în cazul inundațiilor din Galați și Vaslui
- Soarta oamenilor care au rămas fără case, la mâna unui condamnat penal de la Apele Române, plătit cu 4000 de euro lunar
- Noi explozii în Liban. Staţii de emisie-recepţie walkie-talkie ale Hezbollah au fost detonate - Update: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU / Video
- Iohannis, cap de listă la Senat? Diana Tache, informație pe surse despre candidatură / video