Cum explică Viorica Dăncilă scorul obținut de la prezidențiale
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Viorica Dăncilă a explicat, chiar dumincă seara, care este semnificația numărului de voturi pe care l-a obținut la alegerile prezidențiale 2019.

Viorica Dăncilă a ținut să facă aceste precizări în contextul în care s-a spus că rezultatul pe care ea l-a obținut în competiția cu Klaus Iohannis este cel mai mic scor obținut de un candidat PSD:

”Haideți să luăm istoricul fiecărui candidat la prezidențiale. Fie era președintele partidului de 2-3 ani, avea o poziție consolidată, fie partidul era pe un scor înalt. Acum, eu am luat partidul la un scor de 22%, președintele partidului arestat și ne-am dus la 17%, și de la acel scor foarte mic am reușit să țin echilibrul în partid, să intru în turul doi, deși nimeni nu-mi dădea vreo șansă, și acum să avem peste 3 milioane de voturi, caum am avut în 2016, la alegerile perlamentare, ce ne-a permis să intrăm la guvernare. Deci, gândiți-vă că a fost pe 29 Iunie Congresul PSD. De la 1 Iulie până acum, totuși, să intri în turul doi și să mergi la un număr de 3,3 milioane de voturi e ceva. Dacă și eu eram ca și ceilalți să fi venit pe poziție consolidată a partidului, fără atâtea probleme, să fi plecat de la un scor mult mai mare, probabil că și pentru mine lucrurile ar fi fost mult mai ușoare”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică seara, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel