Drapelul de luptă al lui Avram Iancu, vândut la un preț surprinzător. Reacția familiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Drapelul de luptă al unei legiuni al lui Avram Iancu, piesa de rezistență din colecția "Corneliu Vadim Tudor", scos la licitație miercuri seară, la sediul Artmark, a fost vândut  la prețul de 105.000 de euro . F ostul senator Marius Marinescu a precizat în exclusivitate pentru DC News care a fost prima reacție a familiei Vadim Tudor la aflarea veștii , exprimându-și, totodată, regretul că "drapelul lui Avram Iancu a fost ignorat de președinte, premier, Patriarhie și liderii politici".  

Nu mai puțin de 170 de obiecte din colecția senatorului Corneliu Vadim Tudor au fost scoase la vânzare, în cadrul licitației organizate, aseară, la sediul Artmark, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală.

Cea mai importantă piesă a fost drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, datat la jumătatea secolului al XIX-lea, care a avut un preț de pornire de 5.000 de euro. Drapelul a fost vândut pentru prețul de 105.000 de euro, a dezvăluit pentru DC News, fostul senator Marius Marinescu.

"Aseară, în jurul orei 23:00, la casa de licitații Artmark, s-a adjudecat drapelul de luptă la legiunii lui Avram Iancu, la suma de 105.000 de euro.

Am fost de față și am trăit tensiunea și emoția din sală.

Aparent, prețul adjudecării este ridicat, dar, ținând cont că acest drapel reprezintă semnalul unirii tuturor românilor și este simbolul suprem al patriotismului românesc, valoarea sa este inestimabilă.

Care a fost reacția familiei Vadim Tudor

Imediat după licitație, la ora 23:17, am discutat cu fiica cea mare a regretatului Corneliu Vadim Tudor, Lidia, care mi-a mărturisit sentimentele contradictorii pe care le încearcă familia: pe de-o parte, bucuria de a avea resursele necesare să ducă mai departe proiectul de suflet al "Tribunului" - revista România Mare -, iar pe de altă parte, regretul că patrimoniul familial fusese văduvit de acest bun", a declarat pentru DC News Marius Marinescu.

Fostul senator a precizat, de asemenea, că publicul nu cunoaște încă identitatea fericitului cumpărător și nici intențiile acestuia în privința drapelului.

"Ne-am bucura ca steagul să rămână în România și să fie expus într-un muzeu pentru publicul larg, având în vedere că îl considerăm un bun național.

Ne-am așteptat ca în sală să vedem reprezentanți ai Președinției, ai Guvernului, ai Patriarhiei ca un gest de patriotism. Dar n-a fost așa", a conchis cu tristețe Marius Marinescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel