Urmărește emisiunea live
COZI uriașe la vamă. Ioan Buda EXPLICĂ procesul de VERIFICARE. "10 minute/om"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ioan-Buda-Sef-IGPR
Ioan-Buda-Sef-IGPR
Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, a vorbit despre imaginile de aseară de la Vama Nădlac, dar și despre situația de acum, de la punctele de trecere a fontierei, în România. 

"Începând cu data de 26 ianuarie 2020, Poliția de Frontieră Română a luat mai multe măsuri de întărire a dispozitivelor de supraveghere și control la trecerea frontierei, în special în punctele de trecerea a frontierei. În acest sens, prima dată am monitorizat cetățenii chinezi sau cei care tranzitează China, până în momentul de față avem în jur de 2.630 de cetățeni chinezi care au venit din zonele de risc, iar după apariția COVID-19 în Statele Uniunii Europene măsurile s-au intensificat în punctele de trecere, astfel încât, împreună cu reprezentanții DSP, s-a trecut la chestionarea cetățenilor care vin și din celelalte zone de risc, cum ar fi Italia", a declarat Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, în direct la B1 TV.

Citește și: COZI URIAȘE la Vama Nădlac - FOTO 

55 de mii de români din Italia, la frontiera cu România

"Din Italia, am monitorizat până în prezent aproximativ 55 de mii de persoane, dintre care 34 de mii cetățeni români, 3.800 cetățeni italieni și alte cetățenii. Traficul prin punctele de trecere a frontierei a scăzut relativ constant, de la o zi la alta, până undeva la 25%. Timpul de așteptare a crescut datorită faptului că sunt efectuate acele controale împreună cu DSP-ul. Ministerul Apărării a trimis specialiști în toate punctele de frontieră, din cauză că erau foarte puțini reprezentanți ai DSP-ului, iar acum sunt mai mulți specialiști, doi, trei sau cinci, care împreună cu cei 13, 14 polițiști de frontieră din tura de serviciu, încearcă să completeze cât mai repede, să efectueze controlul și formalitățile de frontieră, astfel încât timpul de așteptare să scadă, pentru că până în prezent avem peste 700 de persoane carantinate", a completat el. 

Procesul prin care trec cetățenii de la frontieră

"Se identifică cetățeanul respectiv, trece în linia a doua, în linia a doua completează acel chestionar, declarația pe proprie răspundere, se face un interviu, atât de reprezentantul DSP, cât și de poliția de frontieră, după care care fie sunt trimise în carantinare, fie sunt trimise în autoizolare. Controlul unei persoane la intrarea în țară dura între 30 de secunde și un minut. Astăzi, discutăm de un timp de aproximativ 10 minute, între 7, 8 și 10 minute, în funcție de responsabilitatea acelei persoane și de disponibilitatea ei", a mai spus Ioan Buda. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel