Corpul Consular acreditat la Madrid, întâlnire cu primarul orașului
Data publicării:
Autor: Flaviu Pedrescu
WhatsApp
Corpului Consular acreditat la Madrid s-a întâlnit cu primarul José Luis Martínez-Almeida Navasqüés. 

„Reuniunea Corpului Consular acreditat la Madrid cu primarul orașului, José Luis Martínez-Almeida Navasqüés, a constituit un excelent prilej de consolidare și aprofundare a relațiilor instituționale cu reprezentanții autorităților locale spaniole.

Întrevederea, găzduită la 19 octombrie 2022 de prestigiosul pavilion Cecilio Rodríguez din parcul Retiro, a fost organizată și moderată de către decanul Corpului Consular Madrid, gerantul interimar al Consulatului General al României la Madrid, Anamaria Almășan.

În discursul său, edilul a mulțumit reprezentanților oficiilor consulare pentru întregul sprijin acordat de-a lungul pandemiei cetățenilor străini rezidenți în capitala spaniolă și, în general, pentru soluționarea diverselor probleme curente întâmpinate de aceștia.”

Mulțumiri pentru vitalitatea economică și socială a orașului

„Primarul Madridului a transmis principalelor comunități de străini, inclusiv  români, mulțumiri pentru contribuția avută la vitalitatea economică și socială a orașului. De asemenea, edilul a prezentat succint principalele obiective ale mandatului său, care vizează importante proiecte urbanistice și de infrastructură.

La rândul său, Gerantul interimar al CGMadrid a trecut în revistă principalele provocări întâmpinate de membrii Corpului Consular în ultimii ani în contextul pandemiei și al diverselor crize care au presupus acordarea de asistență consulară. A exprimat aprecieri pentru sprijinul oferit de Primărie, entitățile afiliate și organizațiile/asociațiile locale în soluționarea rapidă a problemelor comunităților de străini.

La eveniment au participat membri ai Corpului Consular din Madrid provenind din toate regiunile lumii, alături de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale” anunță Ambasada României în Spania, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel