Comasarea spitalelor din Botoşani va lăsa fără locuri de muncă mai mulţi angajaţi „TESA”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
angajati spital
angajati spital

După ce cele trei unităţi sanitare au trecut în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, zeci de angajaţi trebuie să se pregătească de şomaj, informează Evenimentul de Botoşani.

Autor: Andrei Stroescu

Conducerea Consiliului Judeţean a demarat procedura pentru iniţierea Hotărârii de Guvern privind reorganizarea celor patru spitale botoşănene prin comasare. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Arosoaie, a declarat miercuri că în zilele următoare va avea o întâlnire cu directorul Ovidiu Mimor pentru a stabili cum se va proceda cu preluarea angajaţilor celor trei spitale de către „Mavromaţi”. Deocamdata activitatea de conducere a celor trei unităţi medicale care se alipesc de Spitalul Judeţean nu suferă nici o modificare. Este ceea ce a declarat managerul de la „Mavromaţi”, Ovidiu Mimor. Acesta susţine că abia după publicarea Hotărârii de Guvern referitoare la reorganizarea spitalelor, cei trei manageri, ca şi ceilalţi directori din unităţile devenite secţii ale „Judeţeanului”, vor trece pe posturile de execuţie avute anterior.

„Fiecare va trece pe postul de execuţie avut anterior preluării funcţiilor de conducere. Care a fost şef de secţie cu concurs rămâne şef de secţie. Care nu a fost, va avea posibilitatea să participe la concursurile care se vor organiza pentru şefi de secţie, dar după ce vom avea Hotărârea de Guvern pentru comasare. Acum nu ştiu situaţia fiecărui manager în parte”, a declarat managerul Spitalului „Mavromaţi”.

Disponibilizari la TESA

Doar 20 de angajaţi TESA din spitalele absorbite de „Mavromaţi” scapă de şomaj. Directorul Ovidiu Mimor a declarat că nu are posibilitatea să angajeze mai mult personal pentru ca există normative stabilite de lege în acest sens.

„Cum spune legea, asa vom proceda. Potrivit legislaţiei, vom angaja 20 de persoane de la TESA din cele trei spitale. Pentru posturile respective se va da concurs”, a declarat Ovidiu Mimor. Acesta a lăsat de înţeles că se va organiza concursul după publicarea Hotărârii de Guvern. Până atunci li se va comunica celor care lucrează în sectorul TESA la Maternitate, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Pediatrie care va fi tematica de concurs, pentru a participa cu şanse egale la ocuparea unor posturi.

Manager rămas fără loc de muncă

Comasarea cu cea mai mare unitate medicală a judeţului are deja un precedent nefericit. În vară Spitalul Orăşenesc Saveni a trecut la „Mavromaţi”, însă managerul de acolo, Oana Norses, a rămas fără loc de muncă. Aceasta nu doar că nu a trecut şef la secţia Saveni, dar nici măcar nu fost angajată de Spitalul Judeţean. Reprezentanţii acestui au motivat ca ea nu facea parte din personalul unităţii oraseneşti, având doar un contract de manageriat. Incredibil este că nu se găsea o persoana juridică să îi dea actele de închidere a cărţii de muncă pentru a trece în somaj. Ea a fost trimisă la Primaria Saveni pentru a-şi rezolva problema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel