Clotilde Armand, subiect de reportaj în presa franceză despre lupta cu mafia
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Jurnaliștii de la TV5 Monde au venit în România și au stat de vorbă cu Clotilde Armand.

"În ciuda programului ei supra-încărcat, a ținut să ne dea întâlnire aici, în fața acestui palat în stil românesc. De la primii pași în România acum mai bine de 15 ani, Clotilde Armand s-a aruncat cu toate forțele în lupta pentru rezervarea patrimoniului arhitectural din București", scrie TV5 Monde.

Clotilde Armand le-a zis jurnaliștilor că se luptă cu mafia imobiliată.

"Ne luptăm contra mafiei imobiliare care nu respectă legea, luptăm pentru a construi spitale, pentru a respecta bunurile care ne aparțin tuturor, pentru ca banii cetățenilor să fie cheltuiți în mod transparent și contra persoanelor care în mod absolut ilegal vor să distrugă orașul", a spus franțuzoaica.

[citeste si]

Jurnaliștii au mai scris despre Clotilde Armand: "O luptă cetățenească devenită actiune politică. În iunie 2016, franțuzoaica se lansează în cursa pentru primăria sectorului 1. Discursul, zâmbetul și accentul ei seduc alegatorii. Cu 28% din voturi, USB se plasează în final pe locul 2. De atunci, asociația inițială a devenit un adevarat partid politic și Clotilde iși multiplică deplasările în teritoriu pentru pregatirea alegerilor legislative de la sfâșitul anului. Neobosită, aceasta mamă a 4 copii conduce simultan o companie franceză de inginerie și campania sa electorală. Dar decât să lupte contra clasei politice la putere, Clotilde Armand ar vrea mai curând să o înlocuiască".

Clotilde Armand le-a vorbit jurnaliștilor francezi și despre sistemul din România: "Ne-am dat seama că angajamentul nostru civic, chiar dacă purta roade, chiar dacă punea o presiune importantă, nu era totuși suficient. Sistemul, cum îl numim noi, continuă să-și facă micile afaceri, aproape ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel