Ciucu și Băcanu, liberalii care se opun Coaliției cu PSD. Vâlcu spune de ce: Dacă nu eram atent la lozinci, nu simțeam nicio diferență. Sunt la mâna lor...
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: B1 TV
Foto: B1 TV
Jurnalistul Val Vâlcu i-a taxat pe liberalii care se opun Coaliției cu PSD.

Florin Cîțu a declarat că a găsit lucrurile care-l unesc de PSD, afirmație prin care a dezbinat PNL-ul, partidul care l-a ales președinte în urmă cu doar câteva săptămâni.

"Cred că am găsit multe puncte care pot să ne unească.De exemplu, situația pe care o vedem astăzi în România, avem o criză în sănătate, avem o criză în energie și pentru astea avem nevoie de un Guvern, de o guvernare stabilă. Dacă reușim să facem acest lucru cu cei de la PSD este ok", a spus Florin Cîțu despre Coaliția PNL - PSD, într-o declarație de presă.

Potrivit surselor politice, tensiunile politice sunt din ce în ce mai mari înainte de ședința în care se va decide dacă PNL va guverna sau nu alături de PSD. Mai mulți liberali au dezvăluit că au vorbit deja cu președintele Klaus Iohannis, care le-a sugerat să formeze un Guvern cu PSD, opțiune pe care mulți liberali o acceptă cu greu.

Ciprian Ciucu și Cristian Băcanu sunt alți liberali importanți care se opun alianței cu PSD.

"Eu în acest moment nu susțin formarea acestei alianțe. Nu-mi doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!", a declarat Ciprian Ciucu, la B1 TV.

"Eu nu cred că avem vreo șansă să colaborăm cu PSD. Singura soluție e să refacem coaliția de centru dreapta, cu USR - PNL - UDMR", declarat și Cristian Băcanu.

Val Vâlcu, replică pentru Ciucu și Băcanu

Întrebat de Silviu Mănăstire de ce nu sar liberalii și de ce în interiorul PNL s-a schimbat majoritatea, în sensul că, acum, lideri importanți ai PNL înclină spre o alianță cu PSD în loc de USR, Val Vâlcu a spus că:

"Dacă închideam ochii sau nu eram atent la lozinci, nu simțeam nicio diferență. Am fost și la Sala Palatului la Congresul PSD, am fost și la Romexpo la Congresul PNL și cum vedeai oamenii trecând, puteau fi ușor confundați. Și liderii locali cred că au aceeași impresie, cu excepția a două, trei cazuri pe care le-ați prezentat, Ciucu și ceilalți cred că au probleme cu majoritățile din consilii, sunt și la mâna PMP-ului în multe locuri. Electoratul care pleacă nu se duce direct la USR de la PNL, ci trece prin PMP, că alt partid de dreapta nu este.

Sau primarii sunt siliți să facă aceste jocuri, domnul Ciucu și celălalt primar probabil au nevoie în consiliu de USR. În rest... n-am văzut lideri marcanți care să se opună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel